Den store årlige julemessen i Eresfjord arrangeres nå i helga. Driva var på messa lørdag og traff blant annet denne blide gutten: Anders Emil Krogset, som ikke var vanskelig å be da vi spurte om fotografering foran mengden av julevarer som er innlevert av mange flittige folk i Nesset.

- Vi har over hundre leverandører som bor i Nesset eller har tilknytning til kommunen, forteller Aina Remmen og Kari P. F. Øverås i Husflidslaget. De har fast utsalg i Coop-bygget i Eresfjord og dette er åpent hver lørdag i vinterhalvåret.

Under messen er det i tillegg til varer i butikken også varer i kafeen. Et stort langbord er fyllt med godbiter, spesielt i fargene rødt og lilla: julefargen og adventsfargen.

Her er det store muligheter for å finne flotte og ikke minst varme gaver til familie og venner: strikkede sokker, votter, pulsvarmere, luer, ullbukser til barn og babyer, gensere og mye mer.

- Under messa på prestegarden hadde vi stor etterspørsel etter herresokker i store størrelser. Det har vi fått inn nå, og de er grå, for de vil ikke ha lilla, smiler Remmen og Øverås.

Om du ikke fikk med deg messa på lørdag, kanskje på grunn av det dårlige været, er det muligheter i dag søndag, for messen er åpen i dag også. I dag har været stilnet og det er ikke lenger storm og store nedbørsmengder. Kafeen er også åpen med middagsservering i Eresfjord.