Alv Halvard Stenberg klarte målsettinga han gikk inn i konkurransen med, å bli bedre enn i fjor på heimebane i Midtnorsk mesterskap i motocross. Da blei han nummer tre i mosjonsklassen. I år slo han til og blei nummer 1 og vant runde fire i årets midtnorske mesterskap.

- Fornøyd med tanke på treningsmengden, sier Stenberg.

Stor var spenningen i klasse MX 85 i Surnadal motocrossklubb sitt midtnorskstevne på Kvanne lørdag. Råg Rindal fra Surnadal lå lenge an til å ta førsteplass i MX 85, men måtte i grusen i andre heat og brøyt og argeste konkurrent Magnus Vassgård fra Molde trakk det lengste strået og vant. Det banet også veg for Mathias Rognskog som tok en sikker andreplass i andre heat. Og etter en tredjeplass i første heat bak Rindal og Vassgård, blei Rognskog nummer to sammenlagt i MX 85.

I MX 85 stilte heimeklubben med seks kjørere til start av tilsammen 26 kjørere. Mathias Rognskog blei nummer to, Håkon Kvammen Sæter nummer fem, Råg Rindal seks, Anders Moen nummer 13, Ola Stivold 16 og Jørgen Betten nummer 21. Betten vant B-finalen. Alv Halvard Stenberg blei nummer en i klassen mosjon. I tillegg ligger Råg Rindal på en andreplass i MX junior med Jonas Waltin på en 13. Der kjøres finaleheatene søndag. Sterk innsats av kjørerne fra Surnadal Motocrossklubb.

Råg Rindal gikk opp til 125 kubikk-klassen foran denne sesongen. Han var uheldig i 85 MX heime, men ligger altså an til en bra plassering i 125-klassen. En innstats det står respekt av.

Jurlyleder Helge Lilleeide er førnøyd med arrangementet. Hans jobb er å påse at arrangørklubben gjør jobben sin og ivareta løpernes rettighter. Stevneleder Terje Christian Hovde er også fornøyd med det bane, sikkerhet og det tekniske arrangementet.

- Tidskjemaet sprekker litt, men alt i alt fornøyd med dagen, sier Lilleeide.

Det er andre år på rad Surnadal Motocrossklubb arrangerer Midtnorsk på Kvanne. Da de arrangerte i fjor var det etter noen års pause. I likhet med stevnelederne synes også klubben arrangementet har gått greit, sjøl om det er mye jobb på mange.

- Kan ikke være annet enn fornøyd. Forsinkelsen skyldes overopphetet aggregat, ellers har det gått bra, sier leder Jan Tore Andersen i Surnadal Motocrossklubb.

Forsinkelsen førte til at et finaleheat blei flytta fra lørdag til søndag.