Det har regnet betraktelig det siste døgnet og fredag advarte meteorologene på yr.no om store nedbørsmengder og flomfare. Det skal ha vært flom flere steder i regionen vår.

Fylkesveg 325 på strekninga Øye-Åmot ble stengt fredags kveld på grunn av flom, melder Statens vegvesen.

Fare for ras

Statens vegvesen stengte Eikesdalsvegen fredags kveld. Det er faren for ras som er årsaken.

Lørdag forteller Brit oppigard til Driva at vegen ble åpnet.

- Jeg kom meg på jobb på Coop i Eresfjord lørdags morgen.

Hun så et lite ras på vegen, men det var ikke store steiner eller annet som var til hinder for kjøring da hun kjørte. Hun så også at det var mye vann i grøftene og la merke til at det ble tatt i bruk traktor for å rydde.

Hun er spent på om hun kommer seg hjem igjen på lørdagskvelden.

- Det er spennende ja, om vegen blir stengt igjen. Hvis det fortsetter å regne slik, kan det skje. Jeg tok med meg toalettveske og annet i tilfelle jeg må overnatte i Eresfjord, forteller hun til Driva.

Ferga går igjen

Kvanne-Rykkjem er nå i drift igjen på lørdag, etter det voldsomme uværet, melder Statens vegvesen og Fjord1.

Det fortsetter å regne og storme lørdag. Det er harde kast i vindene og vått. Elvene er store.

OBS-varsel for Møre og Romsdal: Fra fredag ettermiddag til lørdag formiddag er det ventet store nedbørmengder. Lokalt kan det komme 60-80 mm. Tidlig lørdag øker vinden til vestlig liten storm på kysten og i fjellet, fra om formiddagen opp i full storm. Lørdag ettermiddag dreiende nordlig og minkende. Lørdag ventes vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene på grunn av kraftig vind og overgang til snø og snøfokk, varsler yr.no.

Møre og Romsdal lørdag: Økning til vestlig liten storm på kysten og i fjellet, i formiddag kan hende full storm på kysten, i ettermiddag dreiende nordlig og minkende til stiv kuling, sterk kuling i fjellet. Regnbyger og haglbyger, etter hvert snøbyger over 200-400 m.