31-åringen, som opprinnelig er fra Eikelandsosen øst for Bergen, har alltid vært glad i å lage mat. Derfor ble valget av yrke enkelt: han skulle bli kokk, og gikk kokkeskole i Hordaland.

– En må utdanne seg til noe en kan tenke seg å holde på med resten av livet, sier Reidar på bergensdialekt.

Som 19-åring ble han tipset om at det var ledige lærlingeplasser på helsetunet i Sunndal.

– Jeg hadde vært i Sunndal før i forbindelse med at min far jobbet på Akvaforsk og kjente til området. I tillegg hadde helsetunet et godt rykte på seg og hadde flere norgesmestere i institusjonskokkefaget. Så jeg ville til Sunndal, forteller han til Driva. På Sunndalsøra fant han det store kjærligheten i Lisbeth og det ble ekteskap og to barn etter hvert.

Det er ingen 7 til 3-jobb han har funnet seg, konstaterer han:

– Nei, det er noe man må være innforstått med når man velger kokkeyrket – at det blir mange arbeidstimer, smiler han. For Reidar kan dagene bli lange. Med selskap, middager og tilstelninger kan han sjelden gå heim klokka tre. Men det er dette han elsker å holde på med: det er det ingen tvil om.

– Det er en livsstil og det trives jeg med. Kona er leder på kafeen og det er flere ansatte som er i familie, så det blir som en familiebedrift.

Reidar er glødende opptatt av at maten han bruker skal være kortreist:

– Jeg er veldig opptatt av at maten skal være lokalprodusert. Det koster litt mer, men det er verdt det. Jeg bruker konsekvent lokale produsenter, fordi det er kvalitet og de er mye flinkere enn storprodusenter. Kundetilfredshet er veldig viktig. Kundene skal være fornøyde med maten og ha en opplevelse rundt den, for eksempel når de spiser min egenproduserte røykelaks. En lever av fornøyde folk og det å levere kvalitetsmat. Det er ikke bare mat på et fat det er snakk om. Det er hvor maten kommer fra og hva som ligger bak. I selskapssammenheng liker jeg å fortelle om maten og hvorfor vi lager maten sjøl.

Det er viljen til å utføre og gjøre noe mer i lokalsamfunnet som driver Reidar. Han vil utgjøre en forskjell.

– For meg er det en drivkraft å få til gode arbeidsplasser og servere skikkelig god mat til folk.

Mye har skjedd det siste året. Holmefjord driver nå tre kjøkken. Han tok over driften av Cafè Trædalsstuene i april. Selskapslokalet Trædalsstuene har han drevet en lengre stund og vurderer nå å kjøpe gamlehuset. Nå i oktober tok han også over driften av drikke- og matservering på kulturhuset. Det er snakk om servering på møter og middager.

– Vi har nå tre kjøkken å drive på og vi holder på å finne ut av hva vi skal gjøre hvor. Vi har nå stor kapasitet og tenker vi skal bake på kafeen i sentrum og lage varmmat på kulturhuset.

– Det er mye å holde styr på?

– Ja, det er det, og vi er på riktig veg- vi har samme fokus som på Trædal: vi skal servere enkel, norsk husmannskost, som kjøttkaker, ball og fisk.

Nå framover blir det mange julebord, både på kulturhuset og på Trædalsstuene.

– Det blir julebord hver fredag framover og det begynner å fylles opp lørdager også. Det begynner å bli en del ribbe fra Sylte gardsslakteri!

Reidar smiler. Han er i ferd med å åpne kafeen denne torsdagsmorgenen. Ansatte hilser og smiler og stemningen er god.

Kafeen midt i sentrum, som ligger ved Kiwi og Europris, har åpent på hverdager. På grunn av julebordene er det ikke åpent på lørdager før jul, men det blir lørdagsåpent fra januar.

Reidar ser seg fornøyd med endringene som er gjort på kafeen:

– Det var mørkt og dunkelt her da vi flyttet inn. Vi har gjort det lysere og mer koselig, synes jeg.

Han slår fast at de har mange faste kunder som enten drikker kaffe eller spiser middag og de setter pris på hver og en av dem. I sommer har det vært 80–90 hver dag som har spist middag.

Smørbrød og kaker har kommet fram i hyllene og det lukter nykokt kaffe. Dagens middag denne dagen er chili con carne og lettsalta uer.

Reidar har planer for året fremover. Temakvelder planlegges en lørdag i måneden etter jul. Det skal bli både gresk aften og sjømataften.

– Mai blir full av konfirmasjoner. Mye skjer. Ja, det blir spennende framover.

Reidar er en allsidig mann som tar i et tak der det trengs. Han fikser ting og ordner opp. I tillegg er han kokk og lager mye mat.

– Jeg har mange flinke med meg og uten dem hadde det ikke gått. Vi er til sammen 13 ansatte på del- og fulltid, forteller han.

– Beskriv deg sjøl med fem ord!

– Snill, arbeidsnarkoman, viljesterk, matglad og har pågangsmot!