Ivar Bråten og Olga Jorunn Høgstad var onsdag ettermiddag i full gang med å pynte årets julegran på Øratorget.

Det flotte treet kommer fra Ålvundeid, og det er ei edelgran, forteller de to.

Det blir julegrantenning på Øratorget søndag kveld. Tradisjonen tro etterfulgt av førjulstoner fra Jazzåkoret.

Ingrid Sandvik forteller til Driva at siden oppstart av koret i 1998 og til nå, har det vært tradisjon for koret å dele sanggleden den første søndagen i advent. Årets førjulskonsert har fått navnet «Vinterroser» og blir holdt i Hovshall rett etter tenning av julelysene på Sunndalsøra. Så her kan du få med deg både julegrantenning og stemningsfull musikk som starten på førjulstida.

I år har koret fått med seg musikerne Lars Måløy og Marit Rimereit Bjørtomt fra Oppdal. Svein Dørum er dirigent og leder koret. JazzåKoret bruker sine egne solister i år.

JazzåKoret er et populært kor som tiltrekker seg folk:

– I høst har koret fått ni nye medlemmer, så nå er vi oppe i 32 medlemmer totalt. Det har kommet noen yngre medlemmer, som venter spent på å få være med på Jazzåkonsert for første gang. Vi har fått et veldig allsidig miljø, med mye forskjellige folk i alle aldre, men fremdeles er det mye god stemning og mye latter, forteller Ingrid Sandvik.

Koret har øvd siden oppstarten i høst på et repertoar med julesanger og andre sanger som er noe godt kjent, men det er også noe som kanskje er litt mer ukjent.