Det er uvirkelig at et så livskraftig menneske kan gå ut av tiden så fort. I løpet av siste sommer gikk Karin fra å være tilsynelatende frisk, sprek og sterk til å bli svært alvorlig kreftsyk. En aggressiv brystkreft tok livet av vår kjære gode, glade, rause, engasjerte og så omtenksomme venninne.

Karin kom til Nordmøre sammen med sin daværende ektemann Helmut i 1979. Jeg ble kjent med Karin da vi begge arbeidet som sykepleiere ved Kristiansund sykehus. Vennskap utviklet seg. Karin ble mor til tvillingene Grethe og Hans i 1981. Familien flyttet tilbake til Tyskland i 1982, der Karin og Helmut skilte lag etter noen år.

Vi som venninner holdt kontakten og etter noen år begynte Karin og barna å komme jevnlig til Norge og Nordmøre i ferier. Det ble fjellturer, badeliv og fellesskap i hektiske ferieuker. Fra 1990 ble Karin kjærest med Nils på Straumsneset. I 2001, da barna hadde avsluttet skolegang og flyttet hjemmefra, flyttet Karin sammen med sin kjære Nils til Vårtun på Straumsneset. Vi som venninner fikk muligheten til å være mer sammen.

I løpet av årene har antallet venninner vokst. Det ble mange fine turer til Vårtun og Gammelsætra for å være sammen med gjestfrie Nils og Karin. Kulturopplevelser, dansing, bading, fisking og nære samtaler preget samværet vårt. Karin var et kunnskapsrikt og samfunnsengasjert menneske med særlig interesse for kvinnebevegelse og fredsarbeid nasjonalt og internasjonalt.

Karin bød generøst på seg selv og var alltid nærværende, interessert og tilstede i møte med både kjente og ukjente mennesker. Hun brydde seg om mennesker på en særegen og fin måte. Karin hadde i alle årene hun bodde i Norge svært god kontakt med sine barn og etter hvert flere barnebarn i Tyskland. Og hun tok svært godt vare på sin kjære Nils.

I 2018 gjennomførte vi et studie i dans- og bevegelsesterapi ved Universitetet i Sør-Norge. I etterkant av studiet etablerte vi selskapet Livat, der vi tilbyr dans- og bevegelsesgleder i sosialt fellesskap. Karin var med å gjennomføre flere samlinger i regi av Livat i Kristiansund kommune.

Vi som fikk følge Karin som pasient ved Kristiansund sjukehus den siste tiden hun levde, ble imponert over den behandling, pleie, omtanke og omsorg hun fikk ved medisinsk avdeling, team B. Det var varmende i en svært trist og vanskelig tid.

På vegne av nære venninner,

Britt Valderhaug Tyrholm