NESSET: Det har ikke lyktes å få nye drivere til Kavli Moen Gård. Det kom fram i formannskapet i Nesset kommune. Ordfører Hurlen sier en kanskje må gå ut breiere for å finne de rette nye driverne.

– Det er trist at det ikke er aktivitet der og styret arbeider med saka. Jeg er ikke bekymret for framtida til garden, men ting tar tid. Det er ikke sikkert vi får det til før jul, sa Hurlen.

Kavli Moen Gård ligger i Eresfjord. De siste 20 åra har ikke garden vært drevet aktivt, men jorda leid ut til naboer. I 2009 startet det omfattende arbeidet med restaureringen av Kavli Moen Gård gjennom Kavli Moen Stiftelsen som Fred Kavli opprettet. Mai 2011 var arbeidet ferdig. Fra 30. mai 2011 til 30. juni 2016 dreiv ekteparet Olise og Bjørn Cameron Alexander Gjestegård på Kavli Moen Gård. Deres matfilosofi var enkel- god ærlig mat laget fra bunnen av med førsteklasses råvarer, forankret i det lokale og norske, men med impulser fra resten av verdens kjøkken. Å skape den uforglemmelige opplevelsen var noe de brant for. Gjennom sin interesse og kunnskap om mat, drikke og personlig sørvis skapte de noe nytt og unikt i den lille bygda Eresfjord mellom fjella i Romsdal, ifølge gårdens heimeside kavlimoen.no. Det er 12 utleierom på garden.