De to siste dagene i oktober inviteres det til en ny runde med HÆSTlatter, denne gangen med nytt konsept i «Gammelsamvirkelaget» på Skei.

Det er overhengende fare for skikkelig gapskratt igjen, når årets HÆSTlatter går av stabelen siste helga i oktober. Som vanlig er det Kreativt Forum som står i spissen for arrangementet, som denne gangen kan friste med en ny vri i samarbeid med Tor Rune Halset og Hammerstuene.

Etter at både HÆSTlatter i fjor og VÅRspræll i år ble arrangert ved hotellet, blir «åstedet» denne gangen i Gammelsamvirkelaget på Skei, nærmere bestemt på «Litj-loftet» i andre etasje.

– Det er fordi at vi ville fornye oss litt. Kanskje blir det på hotellet igjen neste gang, men det vet vi ikke enda, sier Tove Merete Schei i Kreativt Forum.

Når dørene åpner halvanna time før revyen starter, blir det først tacobuffé for alle som ønsker det, og det serveres også øl og vin. Så blir det revy.

– Det blir småbord, stoler og talglys, vi skal gjøre det sååå koselig. Håper at det kan bli sånn skikkelig Chat Noir-stemning, sier Schei.

Gledelig gjensyn

Selve revyen er spekket med humor og for det aller meste med nyskrevne tekster.

– Vi vil ikke røpe så mye, men innholdet bærer vel preg av kommunesammenslåing og det vi har å tilby i bygdene, både av stort og smått, forteller Schei.

Damene i Hektisk etat stikker innom som snarest, og blir etter sigende tatt hånd om av vaktmesteren, som denne gangen ikke spilles av Gøran Bolme. Det blir dessuten et gjensyn med Brusken og Rusken, og nå er de ikke aktuelle med kulturfestival, men med et talkshow. Og et talkshow er jo også åpent for gjester...

Skuespillerne fra Surnadal og Rindal blir ikke riktig de samme som på VÅRspræll. Noen har falt fra og andre har kommet til.

– Camilla Hyttebakk, jeg og Tove Sundli er med igjen, og nå har vi fått med oss blant andre Line Indergård, Ingunn Løseth og Jon Erik Grøset, forteller Tove.

Parodikongen kommer

Gjesteartist har de også fått med seg; parodikongen fra Sunndalsøra, Johan Øiestad.

– Han er bare så kjempegod på parodier! Her blir det flere nasjonale kjendiser med mye lokalt stoff, så dette blir kjempegøytt, sier Schei.

Kreativt Forum sørger altså for gapskratten, mens Hammerstuene besørger mat og drikke. Og i kjent stil spiller Karstein Mauset opp til dans etter forestillingen, så det ligger an til en trivelig helaften for alle som er heldige og får billett. Her er det nemlig ikke tema med ekstraforestillinger.

Billettsalget er godt i gang, og de som har lyst til å få med seg dette kan kjøpe billetter både ved Notabene i Surnadal og på Kreativt Forum sin nettside.

– Vi vet i alle fall at dette blir forferdelig gøytt, for å si det rett ut, ler Tove.