I uke 41, altså i neste uke, når det er høstferie i Nesset, blir det en ekstra kinokveld på Bergtun.

– Vi hadde først bestemt oss for kinokveld den 10. oktober. Da vises "Storkene" og "Bridget Jones". Det var så mange bra filmer nå at vi bestemte oss for å sette opp en ekstra kinokveld med filmene "Børning 2" og "Kongens nei", forteller Arild Høsteng.

– Norgespremieren på Børning 2 er den 12. oktober, så vi er heldige og viser den bare to dager etterpå.

Han håper mange folk kommer seg opp av godstolen, går på film og støtter den lokale kinoen.

– Det er tredje sesongen vi har kino på Bergtun nå, etter mange års pause. Jeg har inntrykk av at folk setter pris på bygdekino en gang i måneden. det er ingen selvfølge at så små steder som Eidsvåg skal ha et slikt tilbud.

Arild Høsteng skryter av tenåringene som stiller opp på dugnad for å hjelpe til under kinokveldene. Flere av dem kommer med buss fra videregående skole og drar på Bergtun og bruker resten av dagen sin der.

– Kino-gjengen er veldig flink og pliktoppfyllende. Jeg har sett flere som har gjort lekser mens barnefilmene surrer og går. Alle har hver sine oppgaver. Noen drifter kiosken, mens andre lemper og kopler utstyr. Det er en topp gjeng som gjør en bra innsats for kulturtilbudet i Nesset kommune.

Kinotilbudet har vært populært, og antall oppmøtte varierer etter hvilken film som vises.

Fredag den 21. oktober er det igjen klart for quiz-aften, der man ordner seg vennelag på maks seks personer per lag. Premien er heder og ære.

18. november blir det stor bygdequiz-konkurranse igjen.

– I fjor var dette en suksess og vi gjentar det i år. Vi allierer oss med en person i hver bygd som får med seg et lag. I tillegg er det også plass til vennelag, også fra andre bygder enn i Nesset. I fjor var for eksempel Jordalsgrenda, Angvika og Istad med. det er plass til flere, så det er bare å ta kontakt med meg og melde seg på, sier Høsteng. I fjor var det Vistdal som vant. På begge quiz-kveldene er det søkt om skjenkeløyve og det er dermed 18-årsgrense.

Arild Høsteng slår fast at driften av Bergtun går bra, men at det krever sitt.

– Det er 150 000 kroner i driftsutgifter i året på huset, og en må stå på hele tida hvis det skal gå rundt. En må ha aktiviteter med inntekter med jevne mellomrom. Vi driver med utleie og får inn en del inntekt der. Vi setter ellers stor pris på sponsorer fra næringslivet som gjør at vi kan drive kino. For tida planlegges vi også skuespill på nyåret.