Og det gjorde det i fullt monn hele denne påskehelga. Gjennom hele uka gikk det en jevn strøm turgåere både opp Svøulia og Vangslia. De største besøksdagene var nok utvilsomt torsdag, fredag og lørdag. Allerede ved middagstider lørdag var de mest morgenfriske på tur ned igjen, og i halv tre-tida møtte vi fortsatt et tjuetalls turgåere med stø kurs mot toppen.

Føret var upåklagelig både for opp- og nedfart, og enkelte steder hadde også jerven satt sine spor – blant annet i Svøubotnen.

Utsikten lørdag var helt enestående. Både Snøhetta og Juratind badet i sol kunne betraktes i tillegg til de mer lokale fjella, slik som Kongen, Dronninga, Furunebba, Trolla, Såtbakkollen og Storsalen – for å nevne noen.

De fleste bruker nok et sted mellom to og og tre timer på oppturen – men det finnes også de som gjør den unna på godt under to timer. En sunndaling i 40-åra vi snakket med fredag ettermiddag kunne fortelle at han for sin del hadde gjort unna sin Råstu-tur nummer 200 denne påska. Og flere vil det bli.