Talgø inviterte formannskapene i Sunndal og Surnadal på besøk til Hageland og MøreTre onsdag. Daglig leder Ola Magne Nordvik ved Talgø Møbelfabrikk orienterte om selskapets historie og virksomheter før daglig leder Hallvard Brusethaug på MøreTre overtok stafettpinnen.

Politikerne fikk se det nye anlegget til MøreTre og høre om utbyggingens kostnad og medfølgende produksjonsøkning. Ved å ha fått flere tanker for å royalimpregnere furu har bedriften til en kostnad av rundt 30 millioner kroner økt produksjonen fra 20 til 40.000 kubikk royalimpregnert furu.

Materialene brukes for det meste til terrasser, hagemøbler og utvendig bordkledning av hus og hytter. I fjor doblet MøreTre omsetningen og regner med god vekst også i åra framover. Den nye produksjonslinja skal være med å sikre det.

De folkevalgte fikk deretter en omvisning på Talgøs nye satsing: Hageland. Byggmakker, Flisekompaniet og Hageland er bygd sammen i et stort bygg. Mange av politikerne var der for første gang. Sunndaling Stig Rune Andreassen lot seg imponere. Men for å skulle handle der vil han ha varene heimkjørt.

– Betaler gjerne 3–400 kroner for å få varene heimkjørt. Blir for mye å ta med henger på ferja, sier han.