Svanhild Husby har gjort seg bemerket i heimbygda Surnadal gjennom tekst og musikk opp gjennom åra, og cd-en Lykkeland bærer preg av levd liv - på godt og vondt.

Etter hvert har samlingen av tekster og melodier blitt såpass omfattende at det er på høy tid for henne både å lage en egen forestilling og få samlet disse låtene på en cd.

Cd-en er nå ferdig innspilt ved DreamFarm Studio på Øyamoan, og fredag er det klart for cd-slipp i foajeen i Surnadal kulturhus. Cd-slippet faller sammen med åpningen av billettsalget til forestillingene med premiere torsdag 13. oktober og forestillinger påfølgende fredag og lørdag.

Frank sPoon Botten ved DreamFarm påpeker at vel har noen av låtene i utgangspunktet vært skrevet for revy, men det er ikke så mye revypreg igjen etter at de har vært mellom fingrene på studiobandet bestående av sPoon sjøl, Ola Langli, Rolf Paulsen, Torbjørn Kvande og Olav Nergård Tørset - som både har arrangert og stått for akkompagnementet.

Etterpå sitter vi igjen med en cd med 13 sterke låter der Svanhild Husby har stått for både tekst og melodi på det meste, unntatt to låter der hun har satt melodi til dikt av Jørgen Gravvold og Hans Hyldbakk.

Som en kuriositet har de fått hjelp på et par låter av Erlend Jentoft på saksofon og Amund Maarud på gitar, samt med Anders Larsen på fiolin.

Dette er for øvrig første utgivelse på egen label av DreamFarm Records og således et fullblods Surnadal-produkt.

- Så syntes vi det var litt gøy da at vi folka ved DreamFarm fikk den tillit både å lage melodi og arrangere låten Smykkeskrin - som er siste låt på cd-en, sier Frank sPoon Botten.

Det foregår mye i - og utenfor Surnadal kulturhus fredag ettermiddag med oppstart av årets Vandrefestival, og Botten håper at litt liv og røre og masse folk skal bidra til ekstra oppmerksomhet og godt salg både av cd-er og billetter. Vi får høre noen smakebiter av cd-en i foajeen og sjølsagt med signering av cd-er fra hovedpersonen sjøl, Svanhild Husby.

Etter å ha lyttet gjennom cd-en er vi minst like spent på å høre stoffet framført live, og det ligger an til en lokalkulturell happening av de sjeldne når enda flere artister vil bidra i forestillingene fra scena i Storstuå i oktober.