Det er klart for fylkesmønstringa, og 400 deltakere inkludert deres foresatte inntar Sunndal i helga.

– Showet foregår fra fredagskveld til og med søndag, forteller kultur- og ungdomsarbeider i Sunndal kommune Steinar Husby til Driva. Han administrerer og passer på at alt er på plass, og har startet forberedelsene for lenge siden, men siste uka er det spesielt mye å gjøre.

Stort sceneshow over tre dager

Selve sceneshowet starter i sportshallen klokka åtte på fredagskvelden og varer til rundt elleve på kvelden, fortsetter med full rulle lørdag fra halv to til fire, da det er pause. Forestillingen fortsetter klokka fem og varer til elleve på kvelden. Søndag fortsetter showet klokka tolv og varer til fire. Kunstutstillingen åpner fredag og er åpen hele helga.

– Det koster en 50-lapp å komme inn på forestillingen for dem som ikke deltar sjøl, sier Husby.

Kiosk og svømming

Det blir kioskdrift i kantina på Sunndal ungdomsskole og i svømmehallkiosken. For dem som er påmeldt fylkesmønstringa er det gratis svømmehall, mens andre betaler i kiosken. Svømmehallen er åpent som vanlig fredag og lørdag, i tillegg til at det blir ekstraåpent fra tre til fem lørdag. Programmet for helga er omfattende for dem som skal delta. På lørdags formiddag er det for eksempel mulig å være med på kunstworkshop eller låtskriverkurs, og på lørdagskvelden er det bandjam og diskotek.

Blir svært hektisk

Steinar Husby får en travel uke, sammen med andre som hjelper til med alle forberedelsene til helga. Det er mye som skal på plass før det braker løs fredag.

Mandag og tirsdag er det flytting av stoler og bord fra kulturhuset opp til sportshallen. Onsdag skal kunstutstillingen opp. Torsdag rigges scena opp i sportshallen. Og fredag kommer alle deltakere, teknikere og andre til Sunndal.

– Sportshallen deles i to med scene på den ene delen og bord og stoler på den andre delen.

Husby forteller at UKM-bussen kommer til Sunndal i helga, og det blir filming.

– Folk kan dermed se fylkesmønstringa på nett. Det blir et stort mediearrangement.

Overnatter på skole

Deltakere med foresatte skal overnatte på Sunndal videregående skole.

– De kommer fra hele fylket, fra søndre Sunnmøre til øverste Nordmøre, konstaterer Husby. Han anbefaler å ha med luftmadrass og sovepose. Deltakerne får servert varm middag og frokost. De har tilgang til dusj, toaletter, garderober og kiosk.

Perfekt ramme

– Det er en perfekt ramme for arrangementet. Det er et utrolig bra areal til slike kulturarrangement. En trenger ikke gå langt for å nå fasilitetene. Jeg er spent på hvordan det går og synes dette er et artig prosjekt å være med på, sjøl om det er hektisk, sier Husby. Kommunen får midler fra fylket til arrangementet.

Jury på sju

– Med disse midlene tror jeg det skal gå greit. Vi får også inn noen inntekter fra kiosken, så jeg regner med at det går i pluss.

Når det gjelder framføringene blir det en jury på sju personer som skal bedømme sceneinnslag og kunstutstilling.

– Resultatene for hvem som går videre til landsmønstringa vil nok komme en eller to uker etter fylkesmønstringa.