Etter fjorårets suksess kjøres Åpen Fjord-konseptet litt over samme lest i år også, med enkelte nye innslag. Som bakstekurset fredag kveld. Da blir det kurs i baking i vedfyrt steinovn i eldhuset i Fjærlia, et kurs som også fortsetter lørdag morgen. Her er det påmelding og «førstemann-til-mølla-prinsippet» som gjelder. Telefonnummer for påmelding og annen informasjon, finnes på nettsida til Åpen Fjord.

Lørdagen starter med padlekurs i regi av Fjordkajakk. Ellers blir det også en hektisk lørdag, med masse aktiviteter ved Geitbåtmuseet. Fjordkafeen her er åpen fra middagstider, og så følger aktivitetene tett utover dagen. Det starter med NM i spikerslåing, før det blir aktiviteter på fjorden. Samtidig blir det også paintball på Fossdalen stadion, for dem som har lyst til å prøve seg på det. Valsøyfjorden idrettslag har både bane og utstyr, så her blir det full krig hele dagen, ifølge idrettslagsleder, Lars Botten.

På Hestholmen blir det også åpning av kunstutstilling denne lørdagen.

I beste barne-tv-tid starter den kjente humorbonden Geir Styve sitt inspirasjonsforedrag ved Geitbåtmuseet; «Å blåse vind i egne seil». Foredraget bygger på lokalsamfunn som metafor, med tydelige paralleller til både bedriftsutvikling og gründerskap.

– Det er ikke alltid like enkelt alt i bygdene, her må vi jobbe for å få til ting sjøl. Vi har sendt ut invitasjoner til lag, foreninger og bedrifter, og håper mange ser nytteverdien i dette og møter opp. Håpet er å få med mange på en helaften med middag etter foredraget og kanskje avslutte med Kystfolket-konserten i Geitbåtmuseet på lørdagskvelden, sier leder i Åpen Fjord, May Iren Dønheim Hovde.

Hun presiserer at seminaret er åpent for alle, men at det kanskje er spesielt egnet til bedrifter med fokus på teambuilding. At bedrifter tar med sine ansatte hit for å lære mer om hva som skal til for å skape vind i seilene har hun tro på.

- Vind i egne seil trenger vi nok, både vi i Åpen Fjord, og flere andre bedrifter i området her, sier hun.

Søndag blir det gokartcup ved Halsa Motorsportsenter, der det har kommet nye gokarter. Samtidig går bakkeløpet «Botn Opp» i Valsøybotn, et populært løp med klasser for alle,

Nytt av året er allsang på fjorden i geitbåten «Storgavelen», med utgangspunkt i Otnesbrygga søndag. Her er det åpen Bryggekafé, og mot kvelden blir det kunstutstilling med den anerkjente kunstneren Bjørg Torhalsdottir, som kjennetegnes ved allsidighet i bruk av materialer og uttrykksform.