Sunndalsakevitten Vill & Vakker, som kom på markedet før jul i fjor, ble utsolgt på rekordtid. Akevittelskere over hele landet har bestilt sine flasker, men selvsagt er de fleste solgt fra Vinmonopolets utsalg på Sunndalsøra. Nå kommer en ny tapning - med ny etikett, framgår i en pressemelding fra Det Norske Brenneri.

- Det er flott å kunne bruke den fantastiske sunndalsnaturen på et slikt produkt. Denne gang er motivet på etiketten fra Linndalsfallet på Gjøra, og bildet er tatt av Monica Nygaard, forteller sunndalingen Odd J. Nelvik - som står for produksjonen gjennom sitt eierskap i Det Norske Brenneri.

- Takket være ytterligere lagring på flotte sherry-fat har vi fått en akevitt som er rund og god. Av ypperste norsk kvalitet. At vi fikk gode anmeldelser, blant annet i VG, gjorde nok sitt til at flere enn sunndalingene fikk øynene opp for Vill & Vakker, sier Nelvik.

Samarbeidet med botaniker Rolv Hjelmstad i Oppdal fortsetter.

Her er det brukt lokale urter, og dette gir akevitten en særegen smaksopplevelse. Vill & Vakker er en jubileumsakevitt, laget til 100-årsjubileet for det moderne Sunndal.

- Passer akevitten til spesielle retter?

- Den kan nytes alene, og da helst romtemperert. Gjerne i et tulipanglass. Da kommer de fantastiske aromaene best frem, mener Nelvik.

- Og en fatlagret akevitt som denne, kan selvsagt nytes som følge til norsk tradisjonsmat.