Festivalen ble åpnet på Øratorget torsdag ettermiddag.

– Alt ligger til rette for en flott festival, konstaterer kultursjef og festivalsjef Ole Magne Ansnes, og oppsummerer noen av alle de arrangementene som representerer den store bredden i arrangementet.

– Alle må greie finne noe som faller i smak.

Torsdag viste til og med værgudene godvilje, da gradestokken krøp godt opp over tjuegradersmerket.

Den offisielle åpningen foregikk på Øratorget, og mange hadde funnet veien dit for den første smakebiten av festivalstemning.

Nå skal det gå slag i slag i ti hele dager i Sunndal. Hovedarenaen for arrangementene blir festivalteltet på Øratorget. Det er større enn noen gang - langveggen måler førti og kortveggen tjue meter. Dermed får sunndalinger og tilreisende boltre seg på hele åtte hundre kvadratmeter i år. Det kan selges inntil tusen billetter på de forskjellige arrangementene.

Sunndal har to ordførere. Ikke bare Ståle Refstie, men også Jenny Nerdal Søraas, som er ordfører i Ungdommens kommunestyre. Sammen fikk de to æren av å erklære kulturfestivalen for åpnet. Jenny kunne fortelle at hun var tre år gammel da den aller første kulturfestivalen gikk av stabelen. Den fikk hun naturlig nok ikke med seg så mye av. Men årets festival skal hun bruke. Blant annet ser hun fram til musikkspillet og til Ung festival.

– Det å få åpne festivalen er veldig stort for meg, og det er en ydmyk ordfører som står her i dag, fortsatte hun.

– Dette er en festival alle sunndalinger bør være stolte av!

Her finner du flere bilder fra årets kulturfestival i Sunndal. Bildeserien oppdateres gjennom hele festivalen!