«Lady Arbuthnott – frua på Elverhøy» har 20-års jubileum i 2015, og oppsetningen vil etter årets forestillinger være sett av ca. 60.000 mennesker.

Forestillingen er en formidabel prestasjon av et lokalt amatørteater, og en stor og årviss hendelse i Sunndalssamfunnet.

- I jubileumsåret 2015 har styret i JazzåTeatret Produksjon AS, ansvarlig produsent for oppsetningen, tatt mål av seg å sette opp den beste forestillingen noensinne. Og det sier ikke så lite når vi ser tilbake på de kritikkene vi har fått av involverte, publikum og ikke minst media opp gjennom årene, skriver styret i JazzåTeatret Produksjon AS, ved Anne-Bente Skare, Eva Heidi Lund Silseth, Ola Ulvund, Aksel Sæsbø og Gunnar Børset, i en pressemelding.

- Tidligere i år har vi informert om at vår «Lady» gjennom 10 år, Marit Synnøve Berg, er tilbake for å bekle rollen som Mrs. Chalmers. Dette er en nyhet som har gledet mange Lady-entusiaster.

Harald er Same-Torkild

I tillegg har styret gleden av å melde at det blir ny Same-Torkild:

- Vi kan melde om enda et spennende come-back; Harald Brusethaug er tilbake i rollen han bekledte under første forestilling i 1996, Same Torkild. Dette stod høyt på styrets ønskeliste, så vi er veldig fornøyde. De fleste vet hva Harald står for på scenen og i vokale prestasjoner. Det er derfor svært hyggelig for både oss og publikum at han nå vil være med å løfte forestillingen til det nivået vi ønsker i 2015.

Ny stryketrio

- I henhold til våre ambisjoner har vi i år en helt ny stryketrio som vi mener vil være med å løfte forestillingen. Disse er Øyvind Smidt (fiolin), Sigrun Berg (Cello) og Mari Giske (bratsj). Vi har stor tro på at denne trioen vil gjøre en flott jobb sammen med det øvrige orkesteret under ledelse av kapellmester Bjørnar Myhr. I tillegg gleder vi oss over at Hayden Powell – en av Norges beste trompetister velger å bli med på oppsetningen også i år! sier styret.

Åpningen av Lady Arbuthnott

- JazzåTeatret er stolte av å kunne presentere Tom Remlov som åpner og taler før premieren i Hovshall. Tom Remlov er vel kjent for de aller fleste, og har hatt flere sentral verv i norsk kulturliv. Vi kan bla. nevne; produsent for en rekke store, norske filmer, Administrerende Direktør og toppsjef ved Den Norske Opera & Ballet fra 2008, og fra 2015 er han sjef for Riksteatret, skriver styret.

- Det er med andre ord en stor kulturpersonlighet som inntar Sunndal for å åpne og overvære Lady Arbuthnott, og dette understreker det høye kvalitetsnivået og det gode renomme som oppsetningen har. JazzåTeatret ser fram til å ønske Tom Remlov velkommen.

- Ellers går billettene til årets oppsetning  raskt unna og vi vil oppfordre folk til å være tidlig ute med å kjøpe billetter for å få ønsket dag og plass. Enkelte forestillinger er så godt som utsolgt allerede.

Anne Bente Skare legger til at 60 prosent av publikum kommer fra regionen utenfor Sunndal.

- Vi håper og ønsker at også mange sunndalinger vil se jubileumsforestillingen.