– En naturklatrejungel er en klatrejungel som er laget av naturlige materialer. Den skal settes opp i Skogtun familiepark på Rød, ved siden av gapahuken, forklarer Marie Teigland. Hun sitter i styret i Rød Vel, organisasjonen som eier og driver familieparken i Nesset kommune.

Noen eksisterende trær skal brukes, og man skal sette opp en del nye støttestokker, for å få til en skikkelig klatreløype.

30. september og 1. oktober blir det kurs i laging av naturklatrejungel.

Det todagers kurset inneholder en del teori om hva man skal gjøre, samt en del praktisk arbeid, som består i å lage løype. Teorien inneholder også informasjon om hvordan og hvor man kan søke om midler til en klatrejungel. Den profesjonelle aktøren BOJL (Anders Vik og Ingrid Hole) er leid inn for å gjennomføre kurset.

– Når vi etablerer naturklatrejungelen har vi stort fokus på et variert og gjennomtenkt bevegelsesmønster samt at vi fokuserer på balanse, koordinasjon og bruk av overkroppens muskelgrupper. De fleste undersøkelser for barns fysiske utvikling viser at balanseferdighetene er synkende. Dette gjør vi absolutt noe med, opplyser kursleder Anders Vik i en pressemelding.

Kurset er for alle i hele regionen.

– Kurset, som både er teoretisk og praktisk, har stor overføringsverdi. Man kan ta med det man lærer til egen klubb eller organisasjon og gjøre det samme der. Det er aktuelt for barnehager, skoler, friluftsorganisasjoner og klubber, som har aktiviteter for barn og unge, sier Teigland til Driva. Hun er spent på hvor mange som melder seg på og håper mange vil være med. Melde seg på kan en gjøre på facebooksiden til Rød Vel. Der finner man også mer informasjon om kurset og om parken. Man kan også ta kontakt med noen i styret hvis man ønsker det, legger Teigland til.

Prosjektet med naturklatrejungel har fått støtte fra lokalt næringsliv, noe Teigland er svært takknemlig for.

– Men vi mangler 30.000 kroner til løypa, derfor har vi nå satt i gang en kronerulling og håper mange vil bidra med noen kroner, så vi kommer i mål. Det er et kostbart prosjekt med dyrt materiale, og det trengs en del arbeid i forkant og under kurset for å få det til, sier hun. Mer informasjon om dette finner man også på FB-siden til Rød Vel.

– I etterkant av kurset og ferdigstillelse av naturklatrejungel blir dette åpent for allmennheten, både for folk i Nesset og omegn, fortsetter Teigland. Hun ser for seg at jungelen vil bli hyppig brukt av skoler og barnehager, samt familier med barn i alle aldre.