Håkon Kvammen Sæter, Råg Rindal og Mathias Rognskog tok sølvet i MX 85 i lag-NM i helga. Mjøs-cross vant og Lier 1 kom på tredjeplass. 10 lagt stilte til start.

Guttene fra Surnadal motocrossklubb kjørte i hver sine grupper lørdag. Gruppene møtte så hverandre i tre heat søndag. Dårligste heat kan strykes og laget med færrest poeng sammenlagt vinner. Surnadal hadde 16 poeng, mens Mjøslaget hadde 14.

– Frøktelig svert, av en såpass liten klubb som oss å bli nummer to, bare to poeng unna seieren, sier leder Jan Tore Andersen i Surnadal motocrossklubb.

Flott prestasjon

Råg Rindal tok to førsteplasser i finaleheatene søndag, Håkon Kvammen Sæter en tredje og en femte og Mathias Rognskog en sjette og en niende. Rognskogs niendeplass skyldtes en punktering på bakdekket imot slutten av siste finaleheat som gjorde at han ramlet flere plasseringer. mot slutten

– En flott prestasjon av Mathias Rognskog å kjøre flere runder på flatt bakhjul. Det sier litt om vilje, sier Andersen.

Lagpokal

Surnadalstrioen som tok sølvet på Lunner i helga har hatt en god sesong så langt. Håkon Kvamen Sæter gjorde det godt i Norgescup og NM i MX 85, og kjemper i toppen i Midtnorsk. Mathias Rognskog i MX 85 ligger også i toppen i Midtnorsk. Mens Råg Rindal har hatt en bra sesong i juniorklassen i Norgescup og NM på sin 125 kubikker, og ligger også han helt i toppen av Midtnorsk. Løpssesongen avsluttes med det femte løpet i Midtnorsk mesterskap på Oppdal første helga i oktober. Alle tre kjørerne har før siste løp mulighet på pallplass sammenlagt.

– Lagpokalen viser det er drevet bra arbeid i klubben over år. Vi har topp og bredde, sier Jan Tore Andersen.

Flere lag

Neste år tror Andersen klubben kan stille lag både i 125 klasse og MX 85. Da har klubben nok kjørere å ta av i begge klassene.

– Kommer helt an på om løperne ønsker å stille i en lagkonkurranse på tampen av sesongen, men er det NM-status kan det motivere, sier Andersen.