Applausen runget i kirka da André Gussiås og skolekorpset satte punktum med ekstranummer av "Jingle Bell Rock." For en stemme og for en sceneopptreden av Gussiås. Da hadde korpset med solister holdt det gående i to timer med alt fra "My fair lady" til amerikanskinspirert julerock til tradisjonelle "Deilig er jorden".

I år er det 30 år siden skolekorpset inviterte til sin første julekonsert. Det har ikke vært konserter hver romjul siden, men tradisjonen er godt innarbeidet. Styret skriver i programheftet at en av ideene med julekonsertene ikke bare er å gi publikum en fin konsertopplevelse. De ønsker også å bruke lokale solister og profesjonelle aktører som inspirasjon til unge musikere og løfte fram korpset. Unge lokale musikere fikk virkelig vise seg fram fredag.

Brødrene Knut Marius og Hallvar Djupvik har deltatt på flere julekonserter de seinere åra. Hallvar og kona Stephanie Lippert Djupvik sto på programmet også til fredagens konsert. De måtte melde forfall på grunn av sjukdom.

Det taklet korpset på utmerket vis. Djupvik skulle synge "O helga natt". Det ville utvilsomt vært et høgdepunkt under konserten. I stedet spilte Lars Petter Bjerkeset på saxofon og Erik Fostervoll på orgel den mektige melodien så flott, at operastemmen knapt ble savnet.

Rolf Jonas Hurlen dirigerte korpset under den første julekonserten i 1987. Han har ikke dirigert korpset i alle åra etter, men har de siste åra dirigert et korps som har gått vegen fra å være et skolekorps til å bli et generasjonskorps der både yngre og litt eldre er med.

Som publikummer kjenner man på stolthet og samhold over det man fikk oppleve i kirkerommet fredag kveld. En fullsatt kirke virkelig koste seg de to timene konserten varte.

André Gussiås er alt nevnt. Han sang blant annet Jørn Hoels "Har en drøm". En gjennomført dyktig konferansier, Bjørn Ølander, fortalte publikum at den sangen framførte han også på skolekorpset aller første julekonsert i 1987. Det var meningen at han skulle synge Prøysens "Romjulsdrøm", men det ble for sterk kost for dem som bestemte i kirka. Ikke alle var enige i at saligheten er et bessmorfang. Jørn Hoel ble kompromisset.

Terje Palmer-Morewood har en mektig stemme. Han sang nordnorsk julesalme, akkompagnert av Erik Fostervoll på orgel,

Lars Petter Bjerkeset imponerte nok en gang på saxofon. For en musiker. Han fikk trampeklapp da Bjørn Ølander introduserte han som nylig kåret til "Årets Driva-navn." Samboer Risa Aambo bidro på piano.

Ingen julekonsert uten Erik Fostervoll. Han er et unikum både på orgel og piano. Stiller alltid opp.

Som i fjor hadde musikklærer Marit Silset med seg elever fra Eidsvåg barne- og ungdomsskole. Sjarmerende og dyktige elever der læreren sjøl bidro med sang.

Det ble også et gjenhør med tre firedeler av det en gang så populære bandet "Shampo". – Bandet, med hockeysveis og dametekke, mimret Bjørn Ølander. Daffa, André og Rune spilte sammen med korpset.

Helene Løset Myrvang imponert med "En stjerne skinner i natt". Mats Nerli er profesjonell ut i fingerspissene både når det gjelder musikk, sang og sceneopptreden.

Korpsets egne solister bidro sterkt til at julestemningen lå tungt over en fullsatt kirke.

Fredagskvelden ble en flott opplevelse. Takk, Nesset skolekorps med solister.

For en del år siden ga Nesset kommune ut kulturpriser. Kanskje en idé å begynne med igjen før nye Molde kommune er på lufta? Fredag kveld var det flere verdige kandidater i aksjon.

Som publikummer kjenner man på stolthet og samhold over det man fikk oppleve i kirkerommet fredag kveld