Siste fredag i november blir det konsert med Øyvind «Vinni» Sauvik i Surnadal kulturhus. Billettene legges ut allerede neste fredag, først i resepsjonen i kulturhuset, og en time senere på nett.

– I forbindelse med at Surnadal ble kåret til årets ungdomskommune i Møre og Romsdal fjor, ønsker kommunen å gi noe tilbake til ungdommen. Formannskapet har derfor bevilget 50 000 kroner til dette arrangementet, sier ordfører Mons Otnes.

Populær artist

– Det hadde ikke vært mulig å få hit Vinni uten kommunens bidrag, og jeg håper dette er noe som vil slå an hos ungdommen. Det sier kulturhussjef, Karstein Telstad, som etter lengre tids iherdig innsats endelig fikk avtalen i havn.

Vinni har ikke holdt konsert her før, men var blant annet en av hovedartistene under fjorårets Fosskonsert i Valsøybotn, der han ble meget godt mottatt av publikum i alle aldre.

Han har fått en slags «renessanse» gjennom tv-programmet «Hver gang vi møtes», og appellerer til et bredt publikum, ikke bare ungdom. Gjennom programmet har han gjort stor suksess med sine versjoner av andres låter, som for eksempel Halvdan Sivertsens «Sommerfuggel i vinterland».

Mer enn konsert

Ungdomsrådet i Surnadal vil gjerne gjøre mer ut av dette enn «bare» en konsert om kvelden, men har ingen konkrete planer enda.

– Foreløpig er det bare på idéstadiet, men vi har lyst til å tenke litt nytt, og så skal vi diskutere og planlegge dette nærmere i ungdomsrådet til høsten, sier ungdomsrådsleder, Marit Henriette Mo Sandberg.

Konserten vil etter hvert også bli annonsert på Facebook, kulturhusets og kommunens hjemmeside, og i lokalavisene.

Ellers opplyser Telstad at kulturhusprogrammet for høsten ser veldig lovende ut, med flere store begivenheter, uten at alle er kontraktfestet enda.