Alle de fire mennene som var savnet i området ved Frusalhalsen ble i dag funnet omkommet av letemannskapene.

Fire unge menn har mistet livet i Sunndalsfjella. Det er en stor tragedie.

- Dette preger meg, like mye som det preger alle. Vi er sterkt berørt av det som har skjedd. Vi lever med disse fjellene, som mange av oss bruker til rekreasjon, og det er jo til ettertanke for både meg og andre at dette skjer i et område som brukes mye. I et typisk utfartsområde, sier Refstie.

Ordføreren sender sine dypeste kondolanser til alle som mistet sine kjære i Kannsdalen.

En av mennene er fra Ålvundfjord i Sunndal, mens de andre ikke er heimehørende i kommunen.

Kommunen forsøker å ivareta familiene og de pårørende i denne situasjonen. Blant annet har kommunens omsorgsberedskapsgruppe vært i gang med sitt arbeid helt siden mandag kveld. De har møtt pårørende, også tilreisende.

- I går etablerte vi et pårørendesenter på Phillipshaugen. Det begynte å komme en del tilreisende, og der kunne vi tilby overnatting, mat, samt folk å snakke med fra omsorgsberedskapsgruppa, sier Refstie.

Gruppa er bredt sammensatt med tanke på å kunne møte og hjelpe folk i krise, og består blant annet av prest, lege og psykiatrisk sjukepleier.

Phillipshaugen ligger i Øksendal, ikke langt fra Brandstad, hvor basen for redningsaksjonen har vært etablert. Flere av de pårørende har også vært på Brandstad og der funnet følge aksjonen tett. Politiet har også informert de pårørende direkte gjennom hele aksjonen.

Refstie legger til at han setter pris på det store omfanget av redningsaksjonen som har pågått i området siden mandag ettermiddag.

- Når noe slikt som dette skjer, er det godt å se hvor store ressurser som settes inn i letearbeidet. Politiet, redningstjenesten, frivillige. Det spares ikke i en slik situasjon.

Ordføreren vil også i denne situasjonen minne om hvor viktig det er å forhøre seg med kjentfolk før en legger ut på tur. Han understreker at dette ikke nødvendigvis gjelder de fire mennene som ble meldt savnet i området ved Frusalhalsen mandag, som omtales som svært fjellvante og i god form.

- Det er mye kjentmannskunnskap vi bør ha respekt for. Snakk med lokale kjentfolk, sier Refstie.