Illustrasjonsbilde. Vogntoget på bildet har ingen sammenheng med problemene rundt dårlig skodde utenlandske trailere. Foto: Sigmund Tjelle

Det var en rumensk og en polsk trailer som fikk problemer med å komme seg opp bakkene ved Romfo. Det tok flere timer før Viking fikk fjernet bilene slik at annen tungtrafikk kom seg forbi.

Trailersjåfør Nils Magne Geitnes kjører for et transportselskap på Sunnmøre. Mandag kveld ble han stående i fire timer og et kvarter før han kom seg videre. Den erfarne sjåføren reagerer sterkt på at utenlandske sjåfører ser ut til å gi blaffen i å bruke kjettinger og sko seg etter føreforholdene.

- Det må mye sterkere reaksjoner til fra politiets side. Når de utenlandske sjåførene får problemer, dra de ned rullegardina og venter til de får hjelp. Mandag kveld gikk det lang tid før politet kom til stede, og det var lite de kunne gjøre. Det er liten vits i å skrive ut bøter til rumenere og polakker. De betaler ikke likevel. Når norske trailere kommer bort i liknende situasjoner i utlandet slippes vi ikke videre før bota er betalt. Jeg frykter hendelsen mandag kveld bare er begynnelsen på mange slike hendelser framover vinteren. Jeg kastet nærmest bort en hel arbeidsdag i går. Ble først stående og vente på Ørskogfjellet. Deretter på Romfo. Nå må myndighetene gjøre noe med dette problemet. Utenlandske sjåfører må sko bilene sine slik vi må gjøre.

Geitnes mener hendelser som dette bidrar til å ødelegge hele transportnæringa.

- Lange stopper skaper problemer i forhold til kjøre og hviletida. Jeg etterlyser langt strengere straffereaksjoner fra myndighetenes side. Først da har vi en mulighet til å få bukt med problemet, sier Geitnes.