Surnadal IL var overlegne i store deler av kampen mot Spjelkavik, og burde vunnet. Problemet til Surnadal var brente sjanser. Heimelaget burde ledet 3-0 til pause. Istedet sto det 1-1. Etter andre omgang burde det stått i hvertfall 4-1 til Surnadal, men kampen endte 1-2.

- Veldig skuffet, synes ikke dette er fortjent, men vi setter ikke sjansene, sier trener Asgeir Stavne.

Surnadal savner en spiss. I kampen mot Spjelkavik produserte Surnadal mange sjanser og flere helt klare målsjanser, men ingen klarte å omsette dem i mål. Bortsett fra Bjørnar Dalsegg Sæter da som skårte 1-0 målet etter fire minutter.

- Den siste lille finishen mangler, sier Dan Blekken.

Blekken var nok banens beste spiller i denne kampen. Han jobbet opp mange baller og var flink å springe seg ledig på høgresida til Surnadal. Han kom til mange innlegg, men enten fant ikke innlegget en medspiller eller så var ikke medspillerne gode nok til å få omsatt sjansen i mål.

- Formen er bra, men synd vi ikke får mål på sjansene, sier Blekken.

Mange spillere framhevet seg positivt i kampen mot Spjelkavik. Forsvarsrekka ryddet godt opp og Stein Todalshaug sprang mye, vant baller, skapte noen sjanser, men han har en tendens til av og til å ta en dribling for mye. Bjørnar Dalsegg Sæter jobbet godt i første, men ble litt mer anonym i andre.

Spjelkavik fikk sine mål i det 40. og det 89. minutt. Utligningsmålet kom etter en dødball som ikke blei skikkelig klarert. Ballen blei slått mot bakerste stolpe, der Spjelkaviks Justinius Ragnhardson Hansen uforstyrret kunne styre lompa i mål.

Når kampen så ut til å ende med uavgjort fikk Spjelkavik kårner. Keeper gikk fram for å ta ballen, men bommet og den havnet på hodet til en umarkert Jonas Hjelmås Fagermo som lett styrte den i mål, og Spjelkavik stjal med seg alle poenga.

- For meg så det ut til at keeper Steinar B. Ranheim blei hindra, sier Dan Blekken.

Resultatet kan virke urettferdig, men fotball er et enkelt spill. Den som skårer flest mål vinner.