– Lavtrykkene står på rekke og rad, og de vil spesielt treffe Vestlandet denne uken. Det kan føre til skiftende temperaturer hvor det vil gå mellom å være mildvær og plussgrader til at det fryser og blir minusgrader igjen, sier meteorolog Emili Carin Rønning ved Meteorologisk institutt til NTB.

Mellom lavtrykkene kan det bli perioder med oppholdsvær og sol, men det skiftende været byr først og fremst på utfordringer.

– Denne vekslingen vil føre til vanskelige kjøreforhold flere steder, særlig i morgentimene, da regn på veiene kan ha fryst i løpet av natten, sier Rønning.

Lavtrykkene som er ventet denne uken, vil treffe Vestlandet først, men kan trekke så langt nord som til Trondheim og sør i Nordland. På Østlandet vil det fortsette å komme nedbør, og man må regne med at det vil bli glatt, sier meteorologen.

Hun forteller at det har vært kaldt lenge, og at regnet som faller på Vestlandet mandag, ikke har noe sted å gjøre av seg.

I Driva-distriktet er nedbørsmengden noe nedjustert i forhold til det som var meldt tidligere. Men det meldes fortsatt at det blir vindfullt seint mandag kveld og natt til tirsdag, og det vil komme en god del nedbør i form av regn i lavlandet. Også temperaturen vil synke.