FEST: Arild Høsteng i Eidsvåg ungdomslag tror på mye folk og god stemning under årets eidsvågdager.

Mange har allerede sikret seg billetter til fredagens sommerfest i Eidsvåg sentrum.

– Ikke bare folk fra Nesset, men folk fra hele fylket kommer. Salget går så det suser! Ta her bli liv og fullt trøkk, helt sikkert, smiler Høsteng. D.D.E er storsatsingen under årets festival.

Det er på Alstadplassen det skal skje: Der rigges scene og utested opp for at en mengde med publikummere skal stime sammen.

Portene åpner klokka åtte fredagskvelden den 17. juni. Som oppvarmingsband har Eidsvågdagene fått Nerli There til å spille. D.D.E spiller etter dette bandet.

– Det er mange som lurer på hvordan vi skal få til dette store arrangementet midt i Eidsvåg sentrum ved riksvegen. Vi har fått Lions til å dirigere trafikken, så dette skal gå bra, lover Høsteng. Parkeringsplasser blir på henviste plasser.

Høsteng oppfordrer folk til å kjøpe billett i god tid, dette for at man skal slippe å stå i lang kø før konserten begynner. Det blir egen inngang for dem som har billett. Billetter til konserten kan kjøpes på Coop og Montèr i Nesset, Ark Dahl i Molde og Mix Scene 1 på Sunndalsøra.

D.D.E er for tiden på sommerturne, som startet med konsert den 11. juni på Inderøya. De har en lang reiserute. Etter å ha spilt i Eidsvåg reiser de videre til Røldal og Selbu.

D.D.E. turnerer hovedsakelig i sommermånedene og fram til jul, og da med basis i sitt store repertoar fra en enorm låtkatalog. Her får du en fest- og showgaranti med alle klassikerne fra en over 19 år lang karriere, med Rai - Rai, Vinsjan på kaia, E6 og Det går likar no som de største, skriver de om seg sjøl på sin heimeside.

D.D.E. har bakgrunn i et band som het After Dark. Dette bandet var fra starten i 1984 populært på festlokaler over store deler av Midt-Norge. Deler av originalbesetningen takket for seg i løpet av et par år. I 1988 ble beslutningen om å satse tatt. Hard jobbing med egne låter, stiftelse av eget firma og finansiering av prosjektet fulgte de neste åra. "Dette kan ta tid" sa guttene til seg sjøl, fast bestemt på at de skulle bli kjent i hele landet. Bandet består av Eskil Brøndbo, Frode Viken, Bård Jørgen Iversen, Eivind Berre, Bjarne Brøndbo og Arnt Egil Rånes. Etter 10 år som syvmanns-D.D.E., ble besetningen i april 2002 redusert til seks, da Terje Tranaas takket for seg.