SpareBank 1 SMN anmeldte torsdag 19. januar 2023 en innleid vikar etter å ha blitt utsatt for grovt underslag, skriver banken i en pressemelding.

Foreløpige undersøkelser viser at det kan være snakk om flere titalls millioner kroner. Ingen kunder er berørt. Politiet har pågrepet og siktet den mistenkte, og banken bidrar aktivt i den pågående etterforskningen.

Den anmeldte mannen jobbet i en bank i Trøndelag.

Mye er tapt

Banken ble selv oppmerksom på forholdet og anmeldte saken til Politiet og Økokrim, opplyser de i pressmeldingen.

– Vi vil berømme politiet for rask respons, og godt samarbeid i den innledende etterforskningen. En del av midlene er gjort rede for og sikret, men vi tar høyde for at en stor andel av pengene er tapt. Sammen med Politiet og Økokrim bruker vi nå store ressurser for å oppklare saken, sier konserndirektør Rolf Jarle Brøske.

Stor påkjenning

Underslaget berører ikke våre kunder eller bankens drift. Selv om beløpet er stort, påvirker det ikke bankens finansielle situasjon.

– Saken er en stor påkjenning for både ansatte og de involverte. Vi har derfor satt av ressurser til å gi god oppfølging av alle som er berørt av saken, sier Brøske.

Banken har oversikt over hendelsesforløpet og bidrar i Politiets videre etterforskning. Banken vil i tillegg gjennomføre grundige undersøkelser av hendelsen i egen regi.

– Vi vil av hensyn til etterforskning og sikkerhet ikke kommentere dette nærmere, sier Brøske.