Fin gapahuk i Vistdal. Foto: Nesset kommune

Vistdal bygdalag fikk prisen for årets gapahuk 2016 for sin innsats gjennom mange år med å lage turvei langs elva Visa, og flere gapahuker til glede for allmennheten. Det opplyser Hogne Frydenlund.

Han forteller at Elvastien, som går fra Bergset og ned til gammelbrua, er mye brukt både av fiskere, trimmere og turgåere i alle aldre.

- Det er laget elvasti ved Visa og bygd fem gapahuker langs den til fri benyttelse. Dette bidrar til trivsel og god folkehelse. Vistdal Bygdalag og elveeigarlaget er gode pådrivere, de fortjener en honnør for arbeidet, sier Frydenlund til Driva.

Tirsdag var det gapahukens dag og Nesset kommune delte ut prisen for årets gapahuk denne dagen, for andre år på rad.

- Prisen består av en plakett merket "årets gapahuk 2016" og et tilskudd på kroner 2000. Dette kan de bruke til bålpanne eller annet de ønsker.

Prisen ble utdelt i forbindelse med at Vistdal barnehage ordnet gapahukfest i deres gapahuk. Her ble det servering. Ungene hadde pyntet og laget plakater. Elever og lærere ved Vistdal skole underholdt med sang og musikk, opplyser Frydenlund. Han legger til at skolen og barnehagen i Vistdal er veldig flinke til å ha utedager.

- Skolen har sin egen gapahuk.

Frydenlund forteller at det var folk i alle aldre på arrangementet tirsdag: fra den minste på et par måneder til en på over 90 år.

- Det viser spennet til brukerne. Vistdal Bygdalags engasjement skaper skikkelig godt folkehelsearbeid, noe også ordføreren påpekte i sin tale, sier Frydenlund.

Ellers var det mange lokale markeringer i hele Nesset tirsdag, blant annet i Eresfjord, på Meisalfjellet og Gussiås.

Frydenlund legger til at 1. oktober klokka 8 blir det en sending på NRK med innslag fra gapahukens dag i Nesset.