En må ikke nødvendigvis velge å jobbe på gård, i butikk, eller ta andre tradisjonelle sommerjobber for å tjene seg noen kroner i sommer. Hva med en sommer som dansende hulder,  isbjørnvakt og hyttevert på Svalbard, eller skipper på sjørøverskute?

Sommerjobbene i norsk reiseliv kan være både varierte og eksotiske. De som har anledning til å sette av noen sommeruker til å jobbe med norske og utenlandske turister på tur i landet, kan få seg noen spennende opplevelser. Det er vg.no som lørdag skriver om mulighetene for spennende sommerjobber i reiselivsbransjen.

- Det er jo mange tusen reiselivsbedrifter her i landet, og med sommeren som en klar høysesong, er reiselivet kanskje den næringen der det er flest sommerjobber, sier kommunikasjonssjef i NHO Reiseliv, Merete Habberstad.

Vil man ha fjellheimen som arbeidsplass, kan man for eksempel søke lykken hos Turistforeningen (DNT). De trenger både breførere, aktivitetsledere, folk til å merke stier med de berømte røde T-ene, til å være hyttevakter, servere eller jobbe med turistinformasjon.

En jobbannonse fra Basecamp Spitsbergen på Svalbard kan også sies å være spesiell, skriver VG:

Basecamp Spitsbergen skal engasjere en hyttevert til verdens nordligste ekspedisjonshytte, på Basecamp Explorers Lodge ved fronten av Nordenskiöldbreen, 65 kilometer sjøveien fra Longyearbyen. Nærmeste nabo er den fraflyttede russiske bosettingen i Pyramiden. Her er et rikt dyreliv med isbjørn, sel, reinsdyr og polarrev. Hytteverten skal sørge for renhold og servering, i tillegg til å være isbjørnvakt. Det er ikke elektrisitet, mobildekning eller Internett på hytta, og i perioder blir man helt alene. «Så det er en fordel om du ikke er direkte småskvetten», står det i annonsen.

Andre eksempler på spennende sommerjobber er; dansende hulder i Kjosfossen ved Flåmsbanen, skuespiller i Kardemommeby, dyrepasser eller skipper på sjørøverskute i Dyreparken i Kristiansand, betjene de skumleste attraksjonene på Tusenfryd, og mye, mye mer.

Les artikkelen fra vg.no her: Spesielle sommerjobber i reiselivet