En fullsatt Stangvik Kirke fikk oppleve kraftfull korsang på Vårsøghelgas siste dag.

Nidarosdomens Guttekor er Norges eldste guttekor, og korets historie strekker seg helt tilbake til tusentallet. Koret har deltatt på flere internasjonale korfestivaler og kirkefestivaler både i inn- og utland, blant annet i Finland og Bulgaria. Koret har hatt egne konsertturneer rundt omkring i Tyskland, Sveits og USA. Koret har med seg Bjørn Moe som dirigent. Moe er til daglig 1. amanuensis ved musikkinstituttet ved NTNU i Trondheim og han har fått Kongens Fortjenestemedalje i gull for sitt arbeid med koret. Erling With Aasgård spilte orgel for anledningen, han har studert orgelmusikk og cembalo i både Stuttgart og Amsterdam og han spiller ofte konserter både i Norge og utenfor landegrensene.

Det var dermed store og kjente navn som stod for konserten i Stangvik Kirke på søndag. Korsangen og sangernes kraftfulle stemmer fylte hele salen, og publikum vil nok neppe glemme stemninga som oppstod under konserten.

Koret vartet opp med mange forskjellige melodier, med alt fra komposisjoner av Edvard Grieg til mer tradisjonelle kirkekorsanger. Koret hedret også Knut Nystedt som nylig gikk bort med en potpurri av noen av hans største motetter. Ellers ble det fremført verker av blant andre John Rutter, Gustav Merkel, Oskar Wermann og Jon Laukvik.

Stangvik Kirke var fylt opp av folk som ville få med seg guttekoret, og de angrer nok ikke et eneste sekund. Det var en flott og stemningsfylt måte å avslutte årets Vårsøghelg på.