Det er intet mindre enn Return og Bonnie Tyler som skal sørge for stemningen på lørdagskveldens fest under Norsk Laksefestival i sommer. To hovedband, uten oppvarmingsband er noe nytt i forhold til tidligere år, men med disse artistnavnene kan ikke dette bli annet enn bra.

-Vi prøver en ny vri i år for å se om dette er noe som slår an. Dette blir en kul 80-tallskveld, sier underholdningsansvarlig, Janne Aamodt Husby.

Pink Floyd-gjensyn

Åpningsshowet fredag er det blant andre elever fra Kulturskolen på Indre Nordmøre som skal stå for.

"Surnadals hyllest til Pink Floyd" inntar scena fredag kveld, og etter gigantsuksessen med konserten som var nå i helga lover dette godt! Oppvarmingsband denne kvelden blir det interkommunale lokalbandet Bohemian Cardigans.

Vil flytte fiskekonkurransen

Med noen unntak kjøres festivalen over samme lest som før, blant annet med fisking på Glønavatnet, laksekonferanse, fiskekonkurranse, åpningskonsert, salgsboder og tivoli, med mer. Det er Bergstrøms Tivoli som kommer også i år. Søndag blir det andeløp og avslutning som før.  Konferansier blir som vanlig Gunnar Amot Hansen.

-Det arbeides med å flytte fiskekonkurransen til lørdag for å gjøre denne mer publikumsvennlig, men dette er ikke helt i boks enda, sier styreleder Ragna Marie Mauset.

Når det gjelder Amfi idol og energikampen, er dette usikkert enda, men styret håper dette også blir en del av årets program.

Årets ferstivalkunstner blir billedkunstneren Jon Arne Mogstad.

Går med overskudd

Norsk Laksefestival er en av få festivaler som går med overskudd. Fjorårets festival resulterte i 80 000 kroner i pluss.

Rundt 10 000 besøkende er årlig innom festivalen, og i fjor ble det til sammen solgt 3000 festbilletter.

Som vanlig arrangeres laksefestivalen også i år i uke 25, fra torsdag 20. til søndag 23. juni.

Les mer i morgendagens Driva.