DUELLER: Mange dueller under gårsdagens treningskamp mellom Surnadal og Orkdal.

Treningskampen mellom Surnadal og Orkla ble spilt på kunstgressbanen på Syltøran stadion i Surnadal under fine forhold. Begge lagene stilte opp med forholdsvis unge spillere. Den første omgangen begynte veldig rotete og mye kriging på midtbanen. Surnadal hadde ballbesittelsen mens orkdalingene var farlige på kontringer.

Etter 30 minutter avsluttet Helge Drøpping en fantastisk kontring for Surnadal med å dundre ballen i mål. Etter det ble også Orkla mer tent, men klarte ikke å skape store sjanser før etter pausen.

Fem minutter ut i andre omgang utliknet Orkla på en retur fra Surnadal-keeper Lars Ove Løseth. Deretter løsnet det for begge lag, og det ble flere sjanser og mye mer intensitet i kampen.

Et kvarter ut i andre omgang fikk Surnadal straffe, men straffeskytter Bjørnar Dalsegg Sæter klarte ikke å lure Orklas keeper.

I stedet var det Orkla som gikk opp i ledelsen etter klabb og babb i sekstenmeteren til Surnadal. Surnadal presset på mot slutten, men klarte ikke å skape de store sjansene. Orkla stakk av med seieren i en jevn kamp.

Surnadals trener Arild Nerland synes det kunne gått bedre.

– Vi gjør det bra i 1. omgangen, men detter av i 2. omgangen. Det er nesten som om det var et helt annet lag som spilte i 2. omgangen. Jeg er for øvrig fornøyd med laginnsatsen guttene viste.

Nerland håper at sesongen i år blir bedre enn den i fjor.

-Målsetningnen for denne sesongen er å berge plassen vår i 3. divisjon, forhåpentligvis med større margin enn i fjor.

Tidligere Rosenborg-trener Nils Arne Eggen var også til stede på Syltøran som Orkla-trener. Han er fornøyd med innsatsen i 2. omgangen.

– Surnadal var best i 1. omgangen, men vi var klart best i 2. omgangen, og kunne ha vunnet med større margin. Vi testet ut mange nye unge spillere i dag, spesielt i forsvar. Vi hadde en del farlige angrep som fort kunne blitt mål.

Arild Nerland håper på bedre prestasjoner når sesongen begynner igjen.

– Vi tester fortsatt ut nye ting, og jeg håper at vi berger plassen i 3. divisjon.

Gard Rognskog Nødset og Gunnar Vullum Wesche