- Dere har skapt et osteeventyr som «raserer» hele Europas tanker og oppfatninger om hvor verdens beste ost skal komme fra. For den kommer nemlig fra Torjulvågen, sa leder i Møre og Romsdal Bondelag, Oddvar Mikkelsen, da fylkeslaget troppet opp hos Tingvollost fredag for å hedre verdensmesteren.

Det kommer fram i en pressemelding til Driva.

Fylkesleder Oddvar Mikkelsen hadde med seg organisasjonssjef Arnar Lyche og rådgiver Rose Bergslid, og framførte gratulasjoner og overrekte gave til Tingvollosts Kristin, Solvor og Gunnar Waagen.

- Gratulerer med verdens beste ost. Dette er et bevis på at det som mange vil beskrive som umulig faktisk er mulig.

Fra ost på badet til verdens beste ost

- For en vei dere har gått. Fra å eksperimentere med osteproduksjon på et lite bad i huset, med ønske om å skape flere arbeidsplasser på gården for neste generasjon, til verdens beste ost, sa Mikkelsen.

Det var 16. november at Tingvollost overraskende vant tittelen World Champion for sin blåmuggost Kraftkar. Familiebedriften banket alle verdens ostegiganter og vant Wold Cheese Awards, arrangert i den spanske byen San Sebastian. Og dagen etter ble Kraftkar kåret til den beste av alle de 29 ostene som har blitt kåret til verdens beste i løpet av de 29 årene konkurransen har foregått. Det vil si at Kraftkar fra Tingvollost er verdens beste ost gjennom tidene.

23 på lønningslista

Oddvar Mikkelsen trakk fram at med kontinuerlig fokus på kvalitet, og med mottoet «den beste osten er enda ikke produsert», har de skapt et osteeventyr.

- Landbruk skaper mangfold og landbruk gir verdiskaping. Det er dere et strålende bevis på med 23 personer på lønningslista. Dere bidrar til økt forståelse for viktigheten av norsk landbruk. Dette er så stort at det er over vår fatteevne. Lykke til videre, sa leder i Møre og Romsdal Bondelag, Oddvar Mikkelsen.