Det bekrefter daglig leder i Sunndal Fotball, Einar Samuelsen.

Ruud, som har vært trener for Sunndals A-lag i flere perioder, nå sist i årene siden 2010, har valgt å trekke seg med øyeblikkelig virkning.

- Det er personlige årsaker som ligger bak det valget Egil har tatt. Vi respekterer begrunnelsen vi er kjent med, og forholder oss til det, sier sportslig leder Jonny Lunde.

Sunndal Fotball ble orientert om Ruuds valg mandag.

- Kom meldingen overraskende på dere?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Prosessen med å få på plass en ny trener for A-laget er i full gang. Trond Romundstad er assistenttrener i dag, og vil ta ansvaret framover inntil ny trener er på plass. Hvor lang tid det vil ta å få en avklaring, er vanskelig å si. Det er en ekstra utfordring å skaffe ny trener ettersom serien allerede er i gang.

- Vi har et par navn på blokka, det er personer som kan være aktuelle og som vi skal ta kontakt med. Jeg ønsker ikke å gå inn på hvem dette er, men vi sonderer både internt og eksternt.

Spillergruppa er orientert om situasjonen.

Lunde understreker:

- Egil Ruud har vært en kjemperessurs for Sunndal Fotball gjennom mange år, det er bare å ta av seg hatten for den jobben han har gjort. Han ble da også hedret med æresmedlemsskap på SIL-festen før jul i fjor, det sier vel sitt.

Sunndal har spilt to seriekamper hittil i år. Serieåpningen endte med 1-1 mot Larsnes/Gursken, før det ble tap 1-4 heime mot Stranda lørdag. Kommende lørdag møter laget Spjelkavik borte.