Den internasjonale Røde Kors-dagen er den 8. mai, og tema i år er ensomhet. Lokallaget i Surnadal arrangerte åpent hus for å markere dagen i fjor, og ville gjøre tingene litt annerledes i år. Derfor ble det bestemt å arrangere loppemarked dagen etter, på «himmelspretten», da folk flest har fri og mulighet til å stikke innom.

– I tillegg til tradisjonelt loppemarked, blir det også opprigga til orientering om Surnadal Røde Kors og rekruttering/verving av nye medlemmer inne i «litjsalen». Her blir det også et lite basarbord, forteller leder i Surnadal Røde Kors, Reidar Brøske.

Mye arbeid

Både Brøske og mange andre av ildsjelene i laget, har forberedt seg i lang tid, for det er ikke så reint lite arbeidsomt å arrangere loppemarked. De har annonsert etter lopper, kjørt land og strand og hentet, båret inn og stilt opp alt. Utenfor huset har de satt opp et digert telt, til større ting som møbler.

– Vi har blant annet fått inn en vevstol, taksert til 30 000 kroner, med en utropspris på 15 000 på auksjon. Her blir denne solgt til spottpris, sier Brøske.

I teltet blir det også oppsatt stoler og bord, der slitne loppejegere kan sette seg ned med en matbit eller kaffekopp. For det blir naturligvis intet loppemarked uten salg av slikt som kaffe og pølse med brød. Kanskje blir det bakels og kaker også, får vi høre.

– Folk skal i alle fall bli mette, det skal ikke stå på det, smiler omsorgsleder i laget, Liv Brunvatne, som er en av dem som har stått på skikkelig for å få dette til. Både hun og de andre i lokallaget håper folk kommer i hopetall.

Noe for alle

Og varer er det nok av, her er stappfulle bord med alt fra kopper og kar, til elektronikk, malerier og møbler, for å nevne en brøkdel. Noe gammelt, men også en del nytt. Her burde det finnes noe for enhver smak!

– Det har vært en enorm giverglede, folk har gitt oss varer i massevis, så vi er virkelige takknemlige for responsen og alt det som folk har gitt oss, understreker Brøske og Brunvatne. Arbeidskrevende men artig, fastslår de.

– Det er noen inntrykk jeg sitter igjen med etter forberedelsene, og det er folks enorme giverglede, og at dette er artig, men forferdelig arbeidskrevende, sier Brøske. Han håper i likhet med resten av gjengen i omsorgsgruppa og hjelpekorpset, at alt arbeidet vil betale seg i form av penger i kassa for lokallaget.

Alle som har lyst til å gjøre seg noen skikkelige kupp oppfordres derfor til å møte opp rundt middagstider i Røde Korshuset, der de vil holde det gående nesten til barne-tv-tid. Inntekta fra loppemarkedet vil komme godt med for lokallaget.