Langen var eneste lokale deltaker på helgens NM terrengløp kort løype

- Dette var vel som forventet, sier rindalingen som kom i mål  40 sekunder bak vinneren.

-Det var også som ventet, sier Langen som har ganske nøyaktig 40 sekunder svakere pers på 3000 meter enn de beste i helgens felt.

Det var kaldt og glatt på Ringerike i helgen.

- Jeg hadde gode sko og bra feste. Underlaget hemmet ikke meg, presiserer han.

Årets store mål for Langen er Hoved NM i Tønsberg.

- Jeg er to sekunder bak kravet på 1500 meter, sier han. Langen har pers på 3.58. NM-kravet er 3.55,99.

- I fjor senket jeg min bestetid på 1500 meter med syv sekunder. Den gang hadde jeg en heller laber treningsvinter bak meg. I høst og etter jul har jeg vært frisk og skadefri. Derfor har jeg trent veldig bra. På bakgrunn av det er jeg svært optimistisk med tanke på kunne ta NM-kravet, understreker Langen.

Det var svært trange løyper på Hønefoss i helgen.

- I store felt som vårt ble det vanskelig. Her var det ikke lett å komme seg frem, sier Langen som ikke ville bruke det som noen unnskyldning.

Var mye skadd

I fjor vinter var Langen mye skadet. I perioder slet han også med motivasjonen.

-At jeg skulle senke min pers med syv sekunder sommeren 2012 var derfor overraskende. Nå er jeg vesentlig mye bedre trent, og jeg har også vært skadefri og veldig lite syk det siste halve året, sier han.

Rindals/Troll-gutten vet at fremgang kommer i bølger og gjerne når man minst venter det.

-Det er litt av sjarmen med dette. Forutsetningene for å gjøre min klart beste utendørssesong burde i alle fall være de aller beste, presiserer han.

Eneste på NM

Helge Langen kan bli den eneste fra Rindals/Troll på årets Hoved NM. Thomas Holm kan han en mulighet på 5 og 10 000 meter om han blir skadefri og finner formen.

Langen starter banesesongen i Steinkjer godt ut i mai. Neste store er KM i terrengløp om 14 dager.

Langen har blinket seg ut Veidekkelekene på Lillehammer like før St. Hans som stevnet der sjansene for å ta NM-kravet er størst.

-Det er ikke så veldig mange stevner med store og gode felt her til lands. Derfor må jeg satse på de få mulighetene som byr seg, sier Langen som ikke håper han blir ensom svale fra klubben på NM om han klarer å kvalifisere seg.

Tekst og foto: Rune Helle og Stig Vangsnes