– Temperaturene fremover viser nattefrost i sør. Det betyr at vann fryser i veibanen om natta og blir rene trafikkfeller. Selv om temperaturmåleren på bilen viser varmegrader ute kan det være speilblankt i skyggepartier. Derfor må folk vente med å legge om til sommerdekk, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Selv om det er frist for å ta av piggdekkene nå, så sier veitrafikkloven at man skal sko seg etter forholdene. Derfor kan bileierne trygt la piggdekkene være på bilen frem til våren har satt seg ordentlig.

- Utrykningspolitiet sier selv at de bruker skjønn, og at de ikke kommer til å bøtelegge bilister som kjører med piggdekk slik situasjonen er nå, sier Engebretsen.

Det er påsken som styrer dagen for hjulskift om våren. Regelen er at man skal legge om fra piggdekk til sommerdekk innen første mandag etter påske. En tidlig påske kombinert med en kald mars måned, gjør at det fortsatt er vinterføre på veien i store deler av Sør-Norge.

- Vår oppfordring er å ikke pigge av nå, men vente til våren er her med varmegrader døgnet rundt og snøsmeltingen har gjort seg ferdig, avslutter Jan Ivar Engebretsen.