At Odd Magne Nilsen spiller til dansen i Sunndal kulturhuslørdag, er bare en kvart sannhet. Vokalisten og toraderspilleren fra Grøa harselvsagt med seg resten av kvartetten ”Trio Mix Pluss”.

61-åringen er den yngste av musikerne i det meget rutinerte dansebandet,men kan likevel vise til mer enn 30 år i gamet. De gode minnene i densammenheng er mange, og kanskje setter han tiden på 1980-tallet i det seks mannsterke ”Mæhles” høyest. Et bilde av karene i bandet, stilig antrukket, vitnerom en tid da dansemusikerne hadde travle dager og høy kjendisfaktor. Odd Magnekonstaterer med vemod at tre av de seks bandkameratene er døde, men trøsten er athan fortsatt spiller sammen med to av de som var med. Alf Mæhle og Jarl Gjerde er”still going strong”. Sammen med bassgitaristen Ingar Hoem utgjør de den solidestammen i ”Trio Mix Pluss”, dansebandet som er så glad i å spille at de nestenglemmer å ta pauser.

Selv vet ikke Odd Magne helt om han er ”pluss” eller ”minus”i denne sammenheng, og gliser i barten. Imidlertid lover han de som møter opp iStøgu når Sunndal Gla’dans inviterer til en svingom, at det skal bli god ogmeget variert dansemusikk. Ringpermen med tekst og toner teller mer enn 100låter og dermed er de danseglade garantert variert musikk.

Når det nå går mot vår, kommervi selvsagt ikke utenom ”Tulipaner fra Amsterdam”, lover vokalisten, som håperdet kommer minst like mange som sist det var gla’dansekveld på Sunndalsøra. Datrakk Dalagutan godt med folk og skapte fin feststemning.

Egil Knarvik