Like sikkert som jula kommer hvert år, kommer også publikums ønsker og forventninger til korpsets julekonsert.

Rune Skjørsæther er blant veteranene i korpset som har gledet mange ved ulike anledninger opp gjennom årene.

– Første gang vi prøvde oss var i 1987. Siden har det med noen års opphold, utviklet seg til å bli en tradisjonsrik konsert med fulle hus og mange flotte opplevelser. Det er som det blir sagt: Norge er i verdenstoppen når det gjelder å høre på julemusikk. Julekonsertene våre er det lokale eksemplet på at denne påstanden stemmer, sier Skjørsæther.

Under årets konsert skal det markeres at det er 30 år siden korpsets første julekonsert.

– Naturlig nok vil derfor årets konsert bli et tilbakeblikk på noen av våre høgdepunkter. Vi som holder på med korpset legger ned mye tid i øvelser og forberedelser til julekonserten. For oss er dette årets høgdepunkt, og vi er like spente hver gang på om vi greier å få øvd inn et program som er godt nok til å fylle kirka med publikum.

Nesset kirke har vært fullsatt på samtlige julekonserter.

– Dette takket være mange gode lokale støttespillere og ikke minst lokale amatører og profesjonelle musikere som gjennom sine prestasjoner har vært med oss å løfte kirketaket mang en gang.

Skjørsæther sier de siste ukene fram mot jul byr på intense øvinger og forberedelser til konserten i romjula. Det endelige programmet er nå på plass og korpset er glad for at de i år har en god blanding av profesjonelle og lokale musikere sammen med korpset.

Foruten skolekorpset ser deltakerlista slik ut: Hallvar Djupvik, Stephanie Lippert Djupvik, Risa Ambo, Lars Petter Bjerkset, Andrè Gussiås, Mats Nerli, Helene L. Myrvang, terje PAlmer morewood, Erik Fostervoll, Marit Silset med elever og korpset egne solister. Bjørn Ølander er konferansier.