Drivas lesere var ikke i tvil; blant ti gode kandidater til hederstittelen Årets Driva-navn, var det mannen bak Nesset Musikkfest som fikk flest stemmer. Musikkfesten har etter to år oppnådd stor popularitet i heimkommunen. En rekke kjente artister har opptrådt på ulike arenaer med Nesset prestegard som utgangspunkt. I fjor var det besøket av Gardens drillkorps som var det store høgdepunktet. Festivalsjefen har allerede sikret seg store navn også til kommende sommers festival.

Bor i Oslo

Lars Petter og samboeren Risa fra Tokyo, bor i Oslo. Risa er pianolærer, Lars Petter er ansatt som musiker i Forsvarets stabsmusikkorps. Norges største profesjonelle blåseensemble med 39 musikere som har tilholdssted på Akershus festning.

Velkommen heim

Lars Petter reiser heim til Eidsvåg og Nesset så snart anledningen byr seg. Slik også i jula. Der ble han og samboeren tatt godt imot av mamma Edith og pappa Per Olav.

Lars Petter roser foreldrene som har han mener har bidratt sterkt til at han har kommet seg dit han er som musiker.

– Har du også interessen for musikk fra dem?

– Pappa spilte trekkspill tidligere. De var begge ivrige på at jeg skulle begynne i skolekorpset. Jeg ønsket å slå på trommer, men da satte mamma foten ned. Jeg tror hun fryktet et voldsom leven. Jeg begynte med klarinett, men gikk etter hvert over til saksofon. Vi bodde på Rød den tida. Husker jeg spilte Kumbaja på verandaen om igjen og om igjen, sikkert til manges fortvilelse. Jeg hadde noen runder der jeg også var lei av korpset. Det er nok takket være mammas forsiktige oppfordring om at jeg måtte tenke meg om før jeg sluttet, som fikk meg til å fortsette. Jeg er veldig glad for det i dag.

Red Hot

Fra ungdomsskolen gikk turen til Molde og musikklinja på videregående. Det var der Lars Petter møtte Knut Marius Djupvik. De bodde på hybel sammen ei tid.

– Det var der vi begynte å snakke om å spille sammen i det som seinere ble Red Hot. I dag er vi 11 musikere som synes det er artig å spille sammen.

– Hva er opptakten til navnet Red Hot?

– He, he. Jeg blir lett rød i ansiktet når jeg spiller og når jeg blir flau. I tillegg bodde jeg på Rød på den tida. Derfor Red Hot!

Takker banken

Knut Marius og Red Hot er støttespillere også for Nesset Musikkfest.

Lars Petter forteller dette om opptakten til musikkfestivalen:

– Jeg fikk en ærespris av Nesset Sparebank i 2015. Som takk bestemte jeg meg for å arrangere en vennekonsert i kirka. Musikervenner kom for å spille uten å få annen betaling enn dekte reiseutgifter. Det ble opptakten til Nesset Musikkfest. Banken har støttet oss hele vegen og er generalsponsor. Vi opplevde stor suksess med mange besøkende allerede første året. Det fortsatte også i fjor. Nå er vi kommet godt i gang med planleggingen av neste års festival.

– Nesset Musikkfest er blitt en stor organisasjon?

– Ja, vi er helt avhengig av mange medhjelpere for å få dette til. Mamma og pappa er sterkt medvirkende på mange vis. De tar imot artister og har åpent hus når det er festival. I tillegg er det rundt hundre andre som stiller opp. Mange tar skikkelig tunge tak. Uten disse hadde det ikke vært mulig å arrangere Nesset Musikkfest. Det er nesten slik at jeg føler det blir litt rart med så stort fokus på meg, når jeg vet hvilken innsats også andre legger ned.

_ Tusen takk for utmerkelsen som årets Driva-navn. Det er alltid trivelig å komme heim. Her treffer jeg bare bilde folk, sier Lars Petter Bjerkeset.