3. august er datoen for alle sykkelinteresserte; Aursjørittet er igjen oppe og går. Maria Langset (19) er ansatt som daglig leder av rittet og har med seg frivillige sjeler, som faren Odd Arne Langset og Therese Monsås. Rittet blir gjennomført av frivillige ildsjeler, med hjelp fra blant annet Nesset CK.

– Planen er at rittet skal arrangeres hvert år heretter. Vi håper på et godt oppmøte, sjøl om det ble avlyst i fjor, sier Maria Langset. Hun er vokst opp i en "sykkelfamilie", og har vært med og hjupet til når faren og broren har stått i bresjen for gjennomføring av rittet tidligere. Nå styrer hun sjøl skuta, av interesse og fordi hun vil at Aursjørittet igjen skal bli en årlig happening.

Aursjørittet er et 72 kilometer langt terrengritt som går i spennende fjellandskap og spektakulære omgivelser fra Eikesdal til Sunndalsøra. Man kan se fram til bratte bakker, både opp og ned, samt skarpe svinger og fin natur. Total høydeforskjell er på 922 meter. Aldersgrense er 17 år og man blir inndelt i klasser etter alder. Undervegs i løypa blir det flere matstasjoner. Det er mulig å bestille transport til og fra Sunndalsøra før og etter rittet.

Det er åpnet for påmelding på Facebooksiden Aursjørittet 3. august 2013 eller på internettsiden Aursjorittet.no. Nytt i år er at turrytterne starter først og eliten til slutt.

– Vi prøver å få til et samarbeid med handelsstanden på Sunndalsøra, slik at det blir liv og røre i og rundt målområdet, sier Maria Langset når Driva skriver om rittet i april. Det skal jobbes iherdig med å få til et best mulig ritt, som også er publikums- og familievennlig, den 3. august.

Les om Aursjørittet og andre arrangementer i distriktet i Driva-guiden 2013, som er ute i dag.

Du kan også kjøpe avisa her, eller kjøpe og lese e-avisa her.