Prisen Årets Driva-navn er blitt delt ut hver år siden 2004 og er ment som en spesiell påskjønnelse til noen som har utmerket seg i året som har gått. Tidligere har prisen gått til både idrettsutøvere, en polfarer, frivillige organisasjoner og ildsjeler.

Årets avstemming har sanket flest stemmer på nett, og Marys Venner har ledet nesten hele veien. Drivaredaktør Sigmund Tjelle tok torsdag turen hjem til Solveig Melkild, hvor et knippe av de aktive i laget var samlet.

– Jeg synes det er artig å gi prisen til en forening som legger ned en slik innsats som Marys Venner gjør, sier redaktøren og overrekker en blomsteroppsats til områdekoordinator Solveig Melkild. I tillegg til oppsatsen får laget 2.000 kroner til det viktige arbeidet for barn i Sri Lanka og Thailand.

Les mer i fredagens Driva

@Tekst.u.innrykk.ujustert:[Inngang.tekst]Marys Venner hadde sin spede begynnelse[/Inngang.tekst] da media- og organisasjonsmannen Steinar Opstad var på reise i Sri Lanka i 1977. En punktering gjorde at han søkte ly for den skarpe sola i barnehjemmet Good Shepherds Convent, hvor han møtte den forkomne jenta Mary. Mary gjorde slik inntrykk på Opstad at han tok på seg å betale for medisiner og opphold for den lille jenta, og etter en ny reise i landet to år senere, inviterte han også venner og bekjente til å bidra for andre barn. Målet var aldri å skape en stor organisasjon, men i dag har 1.200 barn på Sri Lanka og i Thailand faddere i Norge.

@Tekst.m.innrykk.ujustert:– Hele 200 av disse i Nordmøre og Romsdal, forteller Solveig Melkild og resonerer seg fram til at det må være cirka 100 barn som er fjernadoptert av noen i Sunndal.