I natt, ved 01-tiden, våknet sauebonde Pål Svisdal av stor uro i saueflokken som er på innmarksbeite. Da lyset kom i morges våknet han til et trist syn: Minst fem sau lå drept bare noen meter fra fjøset og kårboligen.

- Det er når du våkner opp til dette du har lyst å gi opp som bonde. Det føles meningsløst å holde på å jobbe hele våren for å få til disse fine lammene, og på noen timer er mye ødelagt, sier Svisdal til adressa.no.

Statens Naturoppsyn vil i løpet av dagen vurdere de døde lammene.

Flere observasjoner

Det ble gjort flere observasjoner av ulv i Sunndal og Oppdal lørdag og søndag.

Lørdag ble det meldt inn til sammen åtte observasjoner av ulv på et område ved Lønset i Oppdal.

Søndag morgen meldte ei kvinne fra om at hun hadde sett en ulv i Sunndal, først ble det oppgitt at observasjonen ble gjort i bunnen av Gråura, men ifølge Tidens Krav har kvinna bekreftet at hun så dyret helt nede ved Musgjerd. Hun så dyret på nært hold – men da hun gikk ut av bilen, forsvant det opp i skogen.

– Hun var så sikker på at det var en ulv at hun var villig til å gi bort bilen sin for å bli trodd, sier operasjonsleder Jan Erik Kjelle til adressa.no.

Tidens Krav meldte tirsdag om funn av spor som kan bekrefte observasjonen ved Musgjerd.

Natt til søndag kom en ny melding om ulv, denne gangen ved Svisdalshaugan. En mann fortalte at dyret hadde passert over vegen like foran bilen hans.

Kontaktet saueeiere

Viltforvalter i Sunndal kommune og rovviltkontakt i SNO, Tarald Torshov, sier til Driva tirsdag at han lørdag kontaktet saueeiere i området for å be dem holde utkikk, men at han ikke har hørt noe mer.

– Skulle ulven gjøre skade på dyr, kan det bli aktuelt å søke om fellingstillatelse. Det kan saueeierne eller kommunen gjøre.

Torshov oppfordrer den som ser ulv eller spor etter ulv om å ta kontakt.