Norsk Vandrefestival har inntatt Rindal. Ordfører Ola Heggem ønsket festivalen velkommen til Rindal og presiserte hvor stolte rindalingene er av områdene rundt Igltjønna.

- Men sjøl om jeg som ordfører soler meg litt i glansen her, må det understrekes at anlegget rundt Tjønna ikke er et kommunalt tiltak. Her er det frivillige som har lagt ned en innsats, likedan som Vandrefestivalen trenger frivillige for å kunne eksistere, sier han.

Det var Møremusikerne Fjord og Fjell som åpnet dagen ved Igltjønna med særdeles smakfulle toner med innslag av norsk nasjonalromantikk - skjønt det er Øystein Sandbukt som har laget mye av musikken. Så fikk de da også den applausen publikum maktet å frambringe.

Det er store områder rundt Igltjønna å spre publikum på, og om vi legger sammen, var det nok en god del publikum på lørdag.

Men det hadde sjølsagt vært plass til mange flere. Vi får inntrykk av at mange faktisk ikke er klar over at det er en stor festival på gang på heimebane som gjerne kunne ha trukket flere tusen mennesker.

En kan i alle fall ikke klage over manglende innhold i selve arrangementet.

Fra scena ble lagene i Regionmesterskapet i Utemat presentert - blant annet med et lokalt innslag fra Halsa ved Jan Erik Aasbø Glåmen og med dattera Jorunn som assistent.

Kokkene fikk tildelt lam og fisk, samt et bugnende bord av ekstra ingredienser. De hadde også anledning til å ha med seg litt ingredienser heimefra for å kunne sette sitt eget preg på utematen.

Dommerpanelet opplyste at de vil se på hvordan hvert enkelt lag jobber for å tilberede maten på best mulig måte ute i friluft. Vinneren kåres under festmiddagen lørdag kveld, der det også blir servert treretters gourmetmiddag tilberedt av kokker fra Gastronomisk institutt. Under denne festen blir det også kåring av Æresvandrer 2016.

Som vanlig ved festivalcampen er det stort marked med lokale varer - der Gunn Søyseth og Colonialhaven har vært tidlig ute og sikret seg plassen ved inngangen til campen. Men etter hvert fikk nok alle utstillerne besøk her.

GGRT - Guste Gaue Rindalstause, som er en underavdeling av Rindal Sanitetsforening hadde rigget seg til med matlagingstilbud for de yngre, og ellers fikk ungene tilbud om å lære å spikke med kniv og være med på alskens andre aktiviteter.

Publikum fikk oppleve bokintervju om ville matplanter ved forfatter Anne Mæhlum og foredrag om overlevelsesmetodikk ved Jon Bojer Godal - samt salg av bøker som har blitt relansert.

Noen skikkelige nordmenn blant festivaldeltakerne hoppet også på Tjønna i fellesbad i regi av Inga Dalsegg.

Utover kvelden blir det altså festmiddag med prisutdelinger og dans - sjølsagt med mye god mat og godt drikke.

Søndagen skal egentlig starte med morgenbad, men det spørs om folk hæler seg uti. Det er nemlig meldt regn fra morgenen av.

Regnværet får nok også de som deltar på tur til Snota føling med, men det er også meldt oppholdsvær utpå dagen igjen.

Ved Igltjønna har folk hele tida hatt muligheten til å bruke turstiene og oppsøke fuglekikkertårnet. På søndag vil det bli arrangert fuglekikkertur i et område som har en god del fuglearter som beboere - noen av dem ganske sjeldne.

To arrangement - Pilates og Ordførertur til Blåfjellet - er begge avlyst på grunn av sjukdom.