Råg Rindal sine gode plasseringer i MX junior i Norges Cup og NM denne sesongen endte med en telefon fra Yamaha og en invitasjon til å være med i årets finale av Yamaha Cup. De beste Yamahakjørerne i Europa møtes til dyst, der vinneren blir tilbudt å bli med på Yamahas lag i EMX125. 46 førere fra 14 land skal kjempe om den muligheten.

– Vet nesten ikke hva jeg skal tro, men jeg drar for å lære og gjøre mitt beste, sier Råg Rindal.

Konkurransen vil gå på Schalke 04 sin heimearena Veltins Arena i Gelsenkirchen. Yamaha venter 50.000 motocrossfans på tribunen. De seks beste kjørerne etter innledende kjøring pluss to blir med i en superfinale. De åtte vil få en dags spesialkjøring med MX1 verdensmester fra 2008 David Philippaerts. Denne dagen vil førerne bli fulgt av mentorer som vil bestemme hvem av de åtte som blir Yamahas kjører i EMX125 i 2017. Yamahas fabrikkfører i klassen i år var europamester fra 2015 Maxime Renaux.

– Skal bli artig bare å være der å få mulighet til å kjøre mot noen av Europas beste kjørere, sier Rindal.

Ny klasse

14-åringen fra Øvre Surnadal gikk opp i MX junior på en 125 kubikker foran årets sesong. Fram til i år har han kjørt MX 85 og vært ganske suveren i den klassen. Klassen MX junior er en tøff klasse med stort alderspenn og kjørere med flere års erfaring enn Rindal på stor sykkel. Likevel har 14-åringen bitt godt fra seg. Nummer seks totalt i Norgescup, nummer ti i NM og ligger an til å bli nummer to i Midtnorsk.

– Brukbart fornøyd med årets sesong. En sesong for å lære og bli vant til ny sykkel, sier Råg Rindal.

Trener start

Tidene fra løpene viser han kjører fort, jevnt med de beste. Det Rindal skal bli bedre på er starten. Han er kjapp nok ut fra grinda, men ikke tøff nok inn i første sving. Dette fører til at han må drive opphenting utover i løpet og det kan være ganske tøft.

– Vet egentlig ikke årsaka til at det blir slik, men det er noe å trene på, sier Rindal.

Får hjelp

Med seg på laget har Råg Rindal vært så heldig å få med tidligere storkjører og klubbkamerat Atle Heggem. Heggem var før han skada seg og la opp i likhet med Rindal en av Norges beste MX 85 kjørere med deltakelse både i Nordisk mesterskap  og junior VM. Da han gikk opp til junior på 250 kubikk kjørte han i Norgestoppen. Heggem skal være treningspartner å bidra med råd og tips for å gjøre Rindal til en enda bedre kjører.

– Råg er en god kjører med stor fart. Forhåpentligvis kan jeg hjelpe ham til å bli bedre, sier Heggem.

Gleder seg

Nå venter lag-NM til helga så avslutning av Midtnorsk første helga i oktober før turen går til Tyskland andre helga i oktober.

– Yamaha ordner med hotell og stiller med sykler til alle førerne. Det blir nok ei fin helg, tror Rindal.