For Sommerro står det klart at Ola Skei tar et oppgjør med den motstand pop og rock møtte på 60-tallet. Ola Skei og Henning Sommerro ble begge vekket av den farsott som slo inn over landet i 1963. The Beatles.

Begge spilte de i band, samme band ei tid, og kjempet for å få aksept for musikken. Sommerro sier situasjonen den gang var helt ulik dagens. I dag blir alle som starter band båret fram.

– Når jeg leser boka kommer minnene tilbake, sier Sommerro.

Dalapop vises for publikum i Surnadal fredag og lørdag. Ola Skei lanserer romanen sin med bokbad. Der han møter Svein Sæter til samtale. Boka hans settes også opp som forestilling.

Kulturskolen på Indre Nordmøre og Svarrabærjet teaterlag forener krefter på scenen. Gerd Ingrid Kvendset har fått fire tøyler til å omarbeide romanen til manuskript. Øvingene er i full gang og kulturhusleder KarsteinTelstad håper på fulle hus.

– Ennå mange billetter igjen. Dette er en forestilling vi håper alle vil se, sier Telstad.

Henning Sommerro skulle gjerne vært der sjøl, men han har to egne konserter i helga. Han håper likevel å få med seg utstillinga til Bjarne Stenberg som har illustrert boka til Skei. Også Stenberg musiker fra den gang da.

– Skei sier romanen er femti prosent fiksjon og femti prosent sann. Men jeg kjenner igjen flere situasjoner, sier Sommerro.