Luftakrobatikk: Håvard Johannessen imponerte de mange frammøtte med hva han kunne utrette med sin Yak 54 under fjorårets åpne dag på Vinnu.
Opp-ned: Det er også fullt mulig å fly opp-ned også med modellfly. Her fra tilsvarende arrangement på Vinnu i fjor.

– Det er viktig at vi klarer å arrangere åpen dag hvert år her ved Vinnu, slik at folk i nærmiljøet kan komme hit opp og ta dette flotte anlegget nærmere i øyensyn, sier leder i Sunndal flyklubb, Ivar Olav Rød til Driva.

Med fjorårets vellykkede arrangement friskt i minnet har ildsjelene i klubben de siste dagene stått på for å få anlegget så presentabelt som mulig. Som man vil huske herjet fonna en god del i området sist vinter – blant annet blåste web-kameraet og vindpølsa ned. Dette ble utbedret i løpet av torsdag, slik at alt nå ligger til rette for en ny, fin dag på Vinnu.

– Lørdag vil det være flere tradisjonelle fly pluss mikrofly som er operative – vi venter tre–fire fra Oppdal – trolig kommer også fly fra Tynset. For interesserte vil det også bli mulighet for å få bli med opp en tur. For all flyaktivitet er det selvfølgelig værforbehold, men værprognosene per i dag tyder på at det kan komme til å bli ideelt på lørdag, sier Rød.

I tillegg til mikrofly og tradisjonelle fly vil det bli modellflyoppvisning – noe som slo veldig godt an under fjorårets arrangement.

– I modellflygruppa har vi nå en entusiastisk gjeng på 25-30 medlemmer, og dette er en virkelig positiv utvikling, sier Rød, og avslutter:

– Selvsagt vil det også bli kiosk med salg av forfriskninger, som seg hør og bør.