Hun er en ivrig trimgåer, Signe Watten, og som kroppsøvingslærer er hun ekstra opptatt av fysisk aktivitet og hvor viktig det er å holde seg i form. Hun er aktiv og går turer minst fire ganger i uka, på den ene og andre toppen i både Sunndal og Nesset.

– I Nesset har jeg blant annet gått på Blåfjell og Prestaksla. I Sunndal- ja, hvor har jeg ikke gått, smiler hun. 10 turer på Karihaugen har det blant annet blitt.

– Mine favoritturer av trimpostene til Ulvungen IL er Børsetkjerringa og Kjerringlosjen.

- Motbakker er bra

Watten har trimmet så lenge hun kan huske og forteller om store fordeler med å gå turer i skog og mark:

– Å trene er en del av livet mitt. Jeg var volleyballspiller før og drev også med friidrett og andre ting når jeg var ung. Nå er det turer i terreng det går på. Det er variert trening og en utfordrer kroppen på en unik måte. En må bruke stabiliseringsmuskler. I motbakker får en mye gratis styrketrening og det er kjempebra.

Kroppsøvingslæreren ser en tendens til at flere går på tur enn for 10 år siden:

– Tiltak som «Stikk ut» tror jeg bidrar til det.

Hun ble overrasket over å vinne 5000 kroner.

– Jeg har aldri tippet i hele mitt liv, så det er ikke hver dag jeg vinner noe, men i forrige uke vant jeg faktisk også et gavekort på 2000 i en annen trekning, smiler hun.

Bidrar til aktivitet

Ulvungen IL arrangerer SuCom-trimmen og SuCom står for premien på 5000 kroner til en som registrerer seg og betaler 100 kroner til idrettslaget for å delta. For å være med i trekninga må en enten gå 10 turer på en av trimpostene eller besøke 8 av 10 trimposter i perioden 1. mai til 1. oktober 2016. Trekninga foregikk på lensmannskontoret.

– Det var 26 deltakere som oppfylte kravene, så det var god vinnersjanse, sier kasserer i Ulvungen IL Bergitte Kippernes.

Ingrid Vermøy, markedsleder i SuCom håper enda flere blir med neste år. De vil se på hvordan det kan bli enklere å betale og levere skjema.

– Påmeldingsavgiften går til det lokale idrettslaget, så dette kommer mange til gode. Dess flere som deltar, dess mer penger får idrettslaget. Det er viktig å støtte opp og bidra til at det blir aktiviteter, sier Vermøy. Ulvungen IL har faste trimturer.

– Vitsen er at flest mulig skal komme seg ut på tur, sier Kippernes.

– Det er en motivasjonsfaktor med trimposter, og det kan være noen som trenger et ekstra puff for å komme seg ut, sier Watten.

Også i Nesset har det vært arrangert SuCom-trim, men der er ikke vinneren klar.