Lars Kristian Kvernberg (52) hadde med seg kameratgjengen Sondre Svensli (14), Are Svensli (17), Ola Aarstad (17) og Erik Kvernberg (13) fra Eidsvåg på skitur torsdag. Han forteller at det var da Sondre landet etter å ha tatt et lite hopp over en fjellknaus, raset ble utløst.

- Han forsøkte å kjøre ut av raset, men det var ikke så lett med gyngende grunn under seg. Han falt og ble med raset 300 - 400 meter nedover. Raset skjøt voldsom fart, men var ikke mer enn rundt ti meter bredt da det stoppet. Broren Arne kjørte ved siden av og forsøkte så godt han kunne å følge med han nedover. Vi skimtet Sondre av og til. Heldigvis fikk vi se ei ski da raset stoppet, og begynte grave for livet.

– Hadde dere spade med?

– Nei, vi brukte skia å grave med. Vi gravde for livet og fryktet at det skulle gå for lang tid. Da vi kom ned til Sondre så vi at han lå med hodet ned. Han var bevisstløs. Både hendene og ansiktet var blått. Vi fikk lagt ham i stabilt sideleie, og rev av oss klær for å pakke ham inn. Det var dramatiske minutt, sier Kvernberg – som ble veldig glad da de konstaterte at gutten pustet.

– Etter noen minutt kom Sondre til seg sjøl. For en lettelse. Vi fikk ringt etter helikopter som kom både fra Dombås og Ørlandet. Det var for bratt å lande, så han måtte heises opp i sele og ble fløyet ned til ambulansen som fraktet ham til sjukehuset i Molde.

Til alt hell slapp gutten fra hendelsen med lettere skader.

Det var klokka 12.26 torsdag politiet fikk melding om snøraset.