Trollheimsbrass arrangerer Synnøvekonsert 30. oktober og håper mange melder seg på med innslag på scena. Påmeldingsfristen er på mandag.

De mistet Synnøve Øverås for fire år siden: hun spilte i Trollheimsbrass, og døde av kreft bare 52 år gammel. Nå arrangerer Trollheimsbrass Synnøvekonsert for tredje året på rad i slutten av oktober. Dette er en kulturell dugnad der man bidrar til en god sak: halvparten av inntekten går til forskning på kreft, mens de resterende midler går til miljøtiltak for pasienter som får kreftbehandling. Målet med konserten er å samle inn mest mulig penger til kreftsaka.

– Miljøet i Sunndal har på bare noen få år mistet mange frivillige kulturarbeidere til kreft, og det vi kan gjøre er å forsøke å bidra til at det går lengre tid til neste gang det skjer, sier Bjørn Stomsvik, Eli Berg og Sissel Halset Storslett.

Nytt i år er at Synnøvekonserten arrangeres på Grøa samfunnshus.

– Vi har mistet fem personer innenfor en kort akse, det er merkelig. Det er unge folk som har fått kreft. Når det er så mange på denne korte aksen er det greit at vi har konserten på Grøa.

De viser til at kreften rammer hardt og uventet:

– Flere har kreft og flere har nylig fått vite at de har det. Kreft er noe som kan ramme alle, og de fleste kjenner noen som har det.

Arrangørene er interessert i så mange uttrykk som mulig på scena, og håper flest mulig melder seg på. De vil ha folk i alle aldre med alle slags sceniske innslag, som for eksempel sang, musikk, dans og standup.

– Meld dere på til å delta på scena i Grøa samfunnshus den 30. oktober, oppfordrer de.

– Nå er det bare å hive seg rundt og melde seg på. Vi har utsatt fristen til mandag i håp om at mange blir med på dugnaden.

På kunstutstillingen under samme arrangement bidrar Sissel H. Storslett og Ole Mauseth, samt to-tre til.

– Det blir en salgsutstilling, der en viss prosentandel av inntekten går til kreftsaka, sier Storslett.

Det er 11 medlemmer i Trollheimsbrass.

– Det blir ingen sørgekonsert. Sundalens Storblæser Ensemble Trollheimsbrass er i utgangspunktet en lystig gjeng. Vi spiller lett og underholdende musikk. Dette er musikk som gikk rett inn hos Synnøve. Vi får stadig tilbakemeldinger om at det er morsom musikk, sier Stomsvik.